Χ. Τσαβούσογλου: Η 29η Ιανουαρίου «συμβολίζει τον αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων ενάντια στις επιθέσεις στην ταυτότητα των Τούρκων της ‘‘Δυτικής Θράκης’’»

Χ. Τσαβούσογλου: Η 29η Ιανουαρίου «συμβολίζει τον αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων ενάντια στις επιθέσεις στην ταυτότητα των Τούρκων της ‘‘Δυτικής Θράκης’’»

Βρήκε ευκαιρία, με την «επέτειο» των γνωστών γεγονότων της 29ης Ιανουαρίου, την οποία έχουν βαφτίσει «Ημέρα Κοινοτικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Αντίστασης», ο -γνωστός και μη εξαιρετέος- αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου να παρέμβει και πάλι στα θέματα της Θράκης… Έτσι, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε επέτειο που «συμβολίζει τον αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων ενάντια στις επιθέσεις στην ταυτότητα των Τούρκων της ‘‘Δυτικής Θράκης’’» και υποστήριξε και πάλι ότι «οι ομογενείς μας στη ‘‘Δυτική Θράκη’’, δυστυχώς, ακόμη δεν μπορούν να απολαύσουν τα μειονοτικά δικαιώματά τους», ενώ απηύθυνε συστάσεις στην Ελλάδα για να «διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών της, όπως επιβάλλει η φιλία μεταξύ των δύο χωρών».


 Tι ακριβώς εννοούν με τον όρο «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης»


Με την ευκαιρία αυτή, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε από όσους συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για την «επέτειο» στη Θράκη τι ακριβώς εννοούν με τον όρο «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης». Ποιο «έθνος» αντιστάθηκε εναντίον ποιου; Γιατί, εάν δεν κάνουμε λάθος, επρόκειτο για διαμαρτυρία ελλήνων πολιτών, μελών της μουσουλμανικής μειονότητας με αφορμή δικαστική απόφαση και την επόμενη χρονιά για ορισμένα δυσάρεστα επεισόδια, για τα οποία είχαν ευθύνη και μειονοτικά στοιχεία αλλά και… πολλοί άλλοι.

Ποιο «έθνος» αντιστάθηκε εναντίον ποιου;

[email protected]


Σχολιάστε εδώ