«Γολγοθάς» η μετακίνηση των ρευματοπαθών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Γολγοθάς» η μετακίνηση των ρευματοπαθών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, αναφέρει τα σοβαρά προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα στη μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και προτείνει συνεργασία των δύο φορέων.

Οι ασθενείς που νοσούν από ρευματικές παθήσεις δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς δεν υπάρχουν σε πολλές στάσεις προεξοχές για τα εμποδιζόμενα άτομα, ώστε να ανεβαίνουν με ευκολία στο εκάστοτε όχημα. Επίσης δεν χρησιμοποιείται η επιγονάτηση, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η είσοδός τους στο όχημα, καθώς επίσης δεν βρίσκουν συχνά κάθισμα, κάτι που είναι εξίσου απαραίτητο.

Σημαντική είναι η μαρτυρία της κ. Δήμητρας Καβουροπούλου- Σκαλιαράκη η οποία είναι ρευματοπαθής και αναφέρει: «Στις 8 Οκτωβρίου, στην προσπάθειά μου να χρησιμοποιήσω το τρόλεϊ, για να μεταφερθώ στο κέντρο της Αθήνας, είχα την ατυχία να βρεθώ με ρήξη μηνίσκου και να ταλαιπωρούμε έως και σήμερα, για την αποκατάσταση του δεξιού ποδιού μου. Αιτία ήταν η έλλειψη μπάρας, που θα χρησίμευε έτσι ώστε η πρόσβαση μου να ήταν ευκολότερη.

Το 2018, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα είναι αποκλεισμένοι από τα μέσα μεταφοράς, γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για όλους αυτούς, που αντιμετωπίζουν μεν κινητικά προβλήματα, αλλά δεν είναι απαραίτητα σε αναπηρικά αμαξίδια.


Σχολιάστε εδώ