«53»: Τα δύο πόδια σε δύο βάρκες έχει ο Τσακαλώτος!

«53»: Τα δύο πόδια σε δύο βάρκες έχει ο Τσακαλώτος!

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου αλλά και μεταξύ στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα εσωκομματικά μέτωπα, και δη την ομάδα των «53».

Πολλά στελέχη και βουλευτές κάνουν λόγο πλέον ανοιχτά για «άλλο κόμμα μέσα στο κόμμα», με βάση και το «Μανιφέστο» που κατέθεσαν οι «53» στην πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλουν να καταγραφούν ως η αριστερή συνείδηση του κόμματος, όμως είναι εκτός πραγματικότητας», επισημαίνουν έμπειρα στελέχη του κόμματος και σημειώνουν πως «μονίμως η προσοχή πολλών στελεχών της ομάδας των ‘‘53’’ είναι στραμμένη στο πώς θα βάλουν σε θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και σε δημόσιες υπηρεσίες δικό τους κόσμο, με βάση μια ιδιότυπη εσωκομματική επετηρίδα».

Πάντως, από την κριτική τους δεν ξεφεύγει ούτε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον οποίο καταλογίζουν ότι έχει «τα δύο πόδια σε δύο βάρκες». Αφενός είναι ο υπουργός που διαπραγματεύεται όλα τα επώδυνα μέτρα με τους δανειστές και εισηγείται τα αντίστοιχα νομοσχέδια στη Βουλή, αφετέρου εμφανίζεται ακόμα ως ο ηγέτης της υπεραριστερής πτέρυγας του κόμματος. Το τελευταίο διάστημα πολλά στελέχη των «53», όπως έχει γράψει το «Π», θέλουν να υπάρξουν σαφείς αποστάσεις, ακόμα και διαζύγιο της Κίνησης των «53» από τον κ. Τσακαλώτο, καθώς η ιδιότυπη αρχηγία και ηγεμονία του στην ομάδα ακυρώνει στην ουσία το αριστερό προφίλ τους.

Ο Νίκος Φίλης, που έχει πλησιάσει εδώ και καιρό τους «53», φιλοδοξεί να εκφράσει το σύνολο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως μπροστά βγαίνει, με πολύ προσεκτικό τρόπο, και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επιθυμεί να γίνει ο πόλος συσπείρωσης των «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ και όσων επιζητούν αλλαγή πλεύσης και προσανατολισμού και της κυβέρνησης και του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ