Και κόντρες για την Ιερουσαλήμ…

Και κόντρες για την Ιερουσαλήμ…

Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερουσαλήμ, όχι ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκάλεσε την αντίδραση του υψηλού προσκεκλημένου του.

«Οι τρεις πυλώνες που εκφράζουν το τρίγωνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού: ‘‘Είναι η Αθήνα για το Πνεύμα της και την Ελευθερία, είναι η Ρώμη για τους Θεσμούς και είναι η Ιερουσαλήμ για τη διδασκαλία εκείνη που εκφράζει την Αγάπη και την Αλληλεγγύη’’», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Παίρνοντας τον λόγο, ο ισραηλινός Πρόεδρος είπε: «Κύριε Πρόεδρε, όπως όλοι γνωρίζουν ότι η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, έτσι θα ήθελα επίσης να πω ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Δεν θα μπορούσε ο κ. Παυλόπουλος να αφήσει αναπάντητο το σχόλιο του κ. Ρίβλιν:«Η Ελλάδα ακολουθεί πιστά τη θέση την οποία έχει διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση: Το ζήτημα αυτό θα λυθεί όταν πρέπει, μέσα από τις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων και με την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Το τονίζω αυτό, κύριε Πρόεδρε. Γνωρίζω τις θέσεις σας, αλλά η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθεί αυτήν τη γραμμή που, σας τονίζω, διόλου δεν αλλάζει τη βούλησή μας, όλων των Ευρωπαίων, να βλέπουμε το Ισραήλ ολοένα και πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


Σχολιάστε εδώ