Οξύτατη επίθεση Μαξίμου: Τα «εκατομμύρια διαδηλωτών» έμειναν ευσεβείς πόθοι – Έντονες οι αντιδράσεις

Οξύτατη επίθεση Μαξίμου: Τα «εκατομμύρια διαδηλωτών» έμειναν ευσεβείς πόθοι – Έντονες οι αντιδράσεις

Ο χορός καλά κρατεί…

Επίθεση Μαξίμου σε Αντ. Σαμαρά – Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το θέμα του ονόματος τω Σκοπίων:«στο Σύνταγμα, όπως αναμενόταν, συγκεντρώθηκαν αρκετές χιλιάδες πολιτών. Και σημειώνει: «ο “σεισμός” και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους».

Mε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε :
«Το σύνθημα του χθεσινού συλλαλητηρίου για καμία χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της γείτονος, είναι μια θέση που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης; Δηλαδή διαγράφει όλα όσα έκανε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια;»

Νωρίτερα είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σημειώνοντας πως η μετατόπισή σε «θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη».

Σε διαφορετικό μύκος κύμματος οι ΑΝΕΛ με ανάρτηση του Π. Καμμένου στο twitter: «Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί».

Κ. Μητσοτάκης: «Οι πολίτες εξέφρασαν την έλλειψη εμπιστοσύνης τους στην κυβέρνηση»

Β. Κικίλιας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6: «Πρέπει να κοιταχτεί όποιος μέτρησε 140.000 συμμετέχοντες», «Μετέτρεψαν την πλατεία των αγανακτισμένων σε πλατεία αποφασισμένων»

Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: «Μεγάλη και συγκινητική η χθεσινή συγκέντρωση»

Φ. Γεννηματά: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ΝΔ διχάζουν και αποπροσανατολίζουν τον Ελληνικό λαό πάνω στο σημαντικό εθνικό ζήτημα σε σχέση με την ΠΓΔΜ. – υπονόμευσε την αναγκαία πολιτική συναίνεση» –   «Οι προτάσεις Νίμιτς δεν αποτελούν βάση για συνολική λύση»

ο κ. Φίλης στον Real FM: «όταν συμμετέχουν πολλοί σε ένα συλλαλητήριο πρέπει να το λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν του» «Σημαντικά τα αλυτρωτικά εφόσον υπάρξει δεσμευτική διεθνή συμφωνία για να αλλάξουν »

Αδ. Γεωργιάδης στον realfm: «Ο Φίλης δίνει επιχειρήματα στη σκοπιανή πλευρά την ώρα της διαπραγμάτευσης»

Στ. Θεοδωράκης για Σκόπια: Σύνθετη ονομασία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις –  «Συμβούλιο Αρχηγών με τη συμμετοχή πρώην πρωθυπουργών.»

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν ασκούνται στη βάση συλλαλητηρίων»

Όπως αναφέρει το www.naftemporiki.gr, το Μαξίμου στην ανακοινωσή του λεεί: «Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, συνεχίζει το Μαξίμου, που παρακολούθησε το συλλαλητήριο από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

»Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη. Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει».

 


Σχολιάστε εδώ