Κατά των «fake news» με νόμο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κατά των «fake news» με νόμο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έντονη κριτική δέχεται η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεσμοθετήσει μέτρα κατά των «fake news» έως το τέλος του 2018.

Η κριτική προέρχεται κυρίως από τη Βρετανία, αν και ο αγώνας της Κομισιόν ενάντια στις «ψεύτικες ειδήσεις» συζητείται ευρέως ως απάντηση της Ευρώπης στην προπαγάνδα της Ρωσίας του Πούτιν! Τις περασμένες ημέρες στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις για το θέμα αυτό.

Η πρώτη αφορούσε την ομάδα εμπειρογνωμόνων που έχει προσλάβει η Κομισιόν προκειμένου να προτείνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της online παραπληροφόρησης. Στόχος της Κομισιόν είναι μέχρι το τέλος του 2018 να έχει αποφασισθεί η στρατηγική ενάντια στα «fake news», που θα γίνει νόμος των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις ίδιες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τίτλο «Ρωσία – Η επιρροή της προπαγάνδας στις χώρες της ΕΕ», όπου ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Ασφάλεια Τζούλιαν Κινγκ ανέλυσε τον στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη «στρατηγική για την αντιμετώπιση των ψεύτικων ειδήσεων», την οποία ενέταξε στον πόλεμο εναντίον της προπαγάνδας της Ρωσίας στις χώρες της Ευρώπης!

«Η ρωσική παραπληροφόρηση μπορεί να είναι εξαιρετικά επιτυχημένη, γι’ αυτό πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να ξεσκεπάσουμε αυτή την προπαγάνδα», δήλωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ