Απίστευτο! Η ενδιάμεση συμφωνία δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή

Απίστευτο! Η ενδιάμεση συμφωνία δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Η ενδιάμεση συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Σκόπια το 1995, πριν από 23 ολόκληρα χρόνια, δεν έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και είναι ουσιαστικά άκυρη. Το θέμα είχε φέρει στο φως για πρώτη φορά το «ΠΑΡΟΝ» τον Δεκέμβριο του 2011, μέσω επιστολής του δικηγόρου Φώτη Κανελλόπουλου.

Σύμφωνα με αυτήν, στο έγγραφο που είχε αποστείλει ο τότε πρόεδρος της Βουλής προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδας Γ. Καραβία σημείωνε τα ακόλουθα: «Σε απαντητική τού από 29.3.2010 εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούμε στην υπηρεσία μας και σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, η “ενδιάμεση συμφωνία” ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ του έτους 1995 δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων».

Έκτοτε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν άλλαξε τίποτα. Η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν οικονομικού κυρίως χαρακτήρα, συνομολογήθηκε όμως με σκοπό να διευκολύνει τις σχέσεις των δύο χωρών ώστε να προχωρήσουν και στη λύση του προβλήματος με την ονομασία. Το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή δεν έφτασε ποτέ στο εδώ Κοινοβούλιο δείχνει το πόσο περίπλοκο είναι το όλο ζήτημα, καθώς και πόσο δύσκολα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία.


Σχολιάστε εδώ