O Μ. Θεοδωράκης μίλησε για “εθνομηδενιστές”

O Μ. Θεοδωράκης μίλησε για “εθνομηδενιστές”

Απευθυνόμενος στον «κυρίαρχο λαό», ο κ. Θεοδωράκη αναφέρθηκε στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων, και σημείωσε: «Απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές, που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν δημοψήφισμα, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να κινητοποιήσουν αυτό το εθνικής σημασίας ζήτημα».
Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι: «μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς, να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος Μακεδονία, ένα αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού».
Ο Έλληνας συνθέτης μίλησε για παραποίηση της ιστορίας από την πΓΔΜ και υποστήριξε ότι δεν επιτρέπεται η παραχάραξη της ιστορίας. Δριμεία ήταν, επίσης, η κριτική που άσκησε ο κ. Θεοδωράκης στην ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν». Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει την υπεράσπιση των δικαίων της Μακεδονίας και δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή οποιοδήποτε άλλο παράγωγο ως συστατικό του ονόματος άλλου κράτους. «Ας γίνει αυτό το συλλαλητήριο σήμερα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων», υποστήριξε ο κ. Δωρόθεος.
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, η συμμετοχή έφτασε στους 140.000, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανώτριες οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές.
Το συλλαλητήριο οργάνωσαν πανμακεδονικοί σύλλογοι, φορείς, σωματεία της Ελλάδας και της ομογένειας. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: mignatiou.com

Φωτο: mignatiou.com / ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σχολιάστε εδώ