Ξύλινα πνευστά στον 20ο αιώνα

Ξύλινα πνευστά στον 20ο αιώνα

Κύκλος «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία»

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Είναι αλήθεια, ότι μέχρι το 19ο αιώνα τα έγχορδα κυριαρχούσαν στη μουσική δωματίου. Τα πράγματα αλλάζουν κατά τον 20ο, όταν τα πνευστά διεκδίκησαν, και κέρδισαν, μια δεσπόζουσα θέση στο είδος, φλερτάροντας και…κατακτώντας πολλούς αξιόλογους συνθέτες, οι οποίοι τα ανέδειξαν μέσα από αριστουργηματικές  συνθέσεις. Μια προσεκτική επιλογή τέτοιων έργων, που σπάνια ακούμε στη χώρα μας, θα ερμηνεύσουν κορυφαίοι μουσικοί των ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης στη συναυλία με τίτλο «Ξύλινα Πνευστά στον 20ο αιώνα». Έτσι, συνεχίζεται η πολυετής συνεργασία μας που συνδυάζει την εικαστική με τη μουσική απόλαυση μέσα από τους δημοφιλής«Μουσικούς Περίπατους στα Μουσεία». Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη, με την επίδειξη του εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο, στο οποίο για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, κατά σειρά προτεραιότητας, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση  στη συλλογή Ισλαμικής Τέχνης από την επιμελήτρια του Μουσείου Μίνα Μωραΐτου.

Τίτος Γουβέλης
 Αλέξανδρος Οικονόμου
 Γιάννης Οικονόμου
 Χρυσή Πιλαφτσή


Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΜΑΝΤΛΕΝ ΝΤΡΙΝΓΚ (1923 – 1977) Τρίο για φλάουτο, όμποε και πιάνο

ΓΙΑΝ ΚΟYΤΣΙΕΡ (1911 – 2006) Τρίο για φλάουτο, φαγκότο και πιάνο, έργο 81

ΑΝΤΡΕ ΠΡΕΒΕΝ (γεν. 1929) Τρίο για όμποε, φαγκότο και πιάνο

ΜΠΙΛ ΝΤΑΓΚΛΑΣ (γεν. 1944) Κουαρτέτο για φλάουτο, όμποε, φαγκότο και πιάνο


Συμμετέχουν οι: Χρυσή Πιλαφτσή φλάουτο, Γιάννης Οικονόμου όμποε, Αλέξανδρος Οικονόμου φαγκότο, Τίτος Γουβέλης πιάνo.


Πληροφορίες

Στις 19:30, μία ώρα προ της έναρξης της συναυλίας, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη συλλογή Ισλαμικής Τέχνης από την κυρία Μίνα Μωραΐτου, επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 35 άτομα). Για τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση στο Μουσείο, τηλέφωνο 210 3671 015, Δευτέρα-Πέμπτη, 10.00 – 14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Εισιτήρια

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη με την προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο. Αντίτιμο εισιτηρίου στο μουσείο: 9€.


Σχολιάστε εδώ