Το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα…

Το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα…

♦ Το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Ν. Μουμούρης, μιας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της χώρας, με 600 μαθητές και 90 καθηγητές. Μιλώντας στους καθηγητές, εξέφρασε τη θετική του έκπληξη για την κατάσταση του σχολείου, για το επίπεδό του, για τις υποδομές του και για το γεγονός ότι έχει ελάχιστες διαρροές μαθητών, κάτι που δείχνει ότι όσοι φοιτούν σ’ αυτό τους αρέσει και δεν το εγκαταλείπουν, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε άλλα ΕΠΑΛ.

Το ερώτημα που τίθεται εν προκειμένω όμως είναι: Αφού λειτουργεί τόσο άψογα το σχολείο, αφού είναι τόσο καλό κ.λπ., γιατί ο προϊστάμενος έσπευσε να αλλάξει τον διευθυντή του με το γνωστό σύστημα των διαδικασιών που καταγγέλθηκαν ως διαβλητές και ήδη ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη; Γιατί τα καλά σχολεία δεν δημιουργούνται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε τα εργαστήρια στήνονται ως διά μαγείας, ούτε τα αμφιθέατρα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάποιος δούλεψε επί δέκα και πλέον χρόνια για όλα αυτά, εκείνος που το παρέλαβε γιαπί και το έκανε σχολείο. Η ανταμοιβή του λοιπόν ήταν να τον βγάλουν… άχρηστο και να τον καθαιρέσουν από διευθυντή, την ίδια ώρα που εξυμνούν και θαυμάζουν το έργο του! Αυτά τα ακατανόητα πράγματα μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβούν…

♦ Πριν από τις γιορτές είχε γίνει μια σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου οι εκπρόσωποι του ΠΕΣΥΔΑΠ είχαν αναλύσει στον κ. Κουρουμπλή τους κινδύνους που εγκυμονούνται για ολόκληρη τη Β’ Πειραιά εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του χώρου εναπόθεσης των ραδιενεργών καταλοίπων του εργοστασίου των Λιπασμάτων. Κύριο συστατικό των αποβλήτων αυτών είναι ο φωσφογύψος, ο οποίος, με ευθύνη και ενέργεια του ΠΕΣΥΔΑΠ, έχει αποθηκευθεί στο Σχιστό, σε μια τεράστια έκταση, η οποία έχει σκεπαστεί με μπάζα και χώματα και έχει απομείνει πλέον η τελευταία φάση του έργου, που είναι η τοποθέτηση της οροφής αυτού του απέραντου χώρου που… ενταφιάσθηκε ο φωσφογύψος, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου με τη φύτευση δένδρων και θάμνων.

Ο κ. Κουρουμπλής, συναισθανόμενος τη σπουδαιότητα του έργου, είχε καλέσει τον κ. Κοκκινάκη, γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να χρηματοδοτηθεί μέσω των ΕΣΠΑ η τελευταία φάση του έργου, για να εκλείψει κάθε κίνδυνος από τον φωσφογύψο. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Κοκκινάκης, σε συναντήσεις που έχει με δημάρχους και άλλους εκπροσώπους ΟΤΑ, μιλάει απαξιωτικά για τον ΠΕΣΥΔΑΠ και υποστηρίζει ότι πίσω από την κινητοποίηση που κάνει για να ολοκληρωθεί το έργο κρύβονται… συμφέροντα! Αυτά όμως δεν τα είχε πει στη σύσκεψη, όπου είχε δεσμευθεί ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί το έργο. Για ποιον λόγο, άραγε;

♦ Το Κανάλι Ένα – 90,4 τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ίδρυμα «Μπότση» μαζί με τα άλλα δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων ελεύθερης ραδιοφωνίας. Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Το βραβείο εκ μέρους των δημοτικών ραδιοφώνων παρέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ελλάδας (ΕΔΗΡΤΜΜΕΕ) Μιχάλης Κυριακίδης, ενώ το Κανάλι Ένα – 90,4 εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Παναγιώτης Αβραμίδης και ο αντιπρόεδρος Στέλιος Μπρατσόλης.


Σχολιάστε εδώ