ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε χθες, δεύτερη ημέρα επίσκεψής του στη Μ. Βρετανία, συναντήσεις με στελέχη της Κυβέρνησης της Σκωτίας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης, στη διάρκεια της επίσκεψης στη θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών του Δημοσίου τομέα, CivTech


Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Σκωτίας, Nicola Sturgeon και με τον Υπουργό της Σκωτίας για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, Derek Mackay.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, παρουσιάστηκε από ελληνικής πλευράς η ψηφιοποίηση του Δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα η εφαρμογή της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και της ψηφιακής υπογραφής, η οποία υλοποιείται ήδη στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση 700.000 ευρώ μόνο το τρέχον έτος και θα επεκταθεί στο σύνολο του Δημοσίου εντός των προσεχών μηνών.

Ο Σκωτσέζος Υπουργός για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, Derek Mackay, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών του Δημοσίου τομέα, CivTech, ένα καινοτόμο project που χρηματοδοτεί η Κυβέρνηση της Σκωτίας, ώστε να επιτυγχάνει λύσεις στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, σε συνεργασία με startup επιχειρήσεις, με οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολούθως, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της CivTech και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των startups και να ενημερωθεί για τα projects που υλοποιούν.

Στην επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία, τον Νίκο Παππά συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.


Σχολιάστε εδώ