Μια χούφτα άνθρωποι δηλητηριάζουν τη μεταρρύθμιση

Μια χούφτα άνθρωποι δηλητηριάζουν τη μεταρρύθμιση

Δεν πρόλαβε, καλά καλά, να… ιδρυθεί το Ελληνικό Κτηματολόγιο και άρχισαν οι τρικλοποδιές από τους ίδιους μανδαρίνους, που επί δεκαετίες απομυζούσαν τη (μέχρι χθες) ανεξέλεγκτη «αγελάδα» ιδιωτικού δικαίου, που μήνες τώρα εναντιώνονται στη μετατροπή του Κτηματολογίου σε δημόσιο φορέα και τώρα θέλουν να υπονομεύσουν τη μεταρρύθμιση, δικαιώνοντας τους επικριτές της και εκβιάζοντας την πολιτική ηγεσία.

Παραδόξως, η υπονόμευση δεν προέρχεται ούτε από την αντιπολίτευση, η οποία κράτησε μια υπεύθυνη στάση, ούτε από τους επιστημονικούς φορείς, κι ας υπήρχαν διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα, και φυσικά ούτε από τους απλούς εργαζόμενους. Παρότι επί μήνες οι αρμόδιοι γνώριζαν την επικείμενη μετάβαση στον νέο φορέα, για πρώτη φορά στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του Κτηματολογίου, το προσωπικό ενημερώθηκε (τελευταία στιγμή) πως δεν θα λάβει έγκαιρα την αμοιβή του αλλά με… μισό μήνα καθυστέρηση, προκαλώντας την οργή και την απογοήτευσή του.

Επίσης, τη στιγμή που σε όλο το κράτος γίνεται προσπάθεια αξιοκρατικής επιλογής προϊσταμένων, στο Κτηματολόγιο (προφανώς από… κεκτημένη ταχύτητα) ορισμένοι αυτοβαπτιζόμενοι «αναντικατάστατοι» δεν θέλουν… αλλαγές, επικαλούμενοι δήθεν την… ομαλή μετάβαση. Ποντάρουν στο «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», επιθυμώντας να διατηρήσουν ο καθένας το δικό του… φέουδο. Ματαιοπονούν όμως όσοι νομίζουν ότι μια κυβέρνηση που έσπασε τόσα αυγά για αυτήν την ομελέτα θα κρατήσει και τα… τσόφλια.


Σχολιάστε εδώ