Προχωρά η υποθαλάσσια σύνδεση Σαλαμίνας – Περάματος

Προχωρά η υποθαλάσσια σύνδεση Σαλαμίνας – Περάματος

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει ο διαγωνισμός του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι το μήκος στα 14,5 χιλιόμετρα. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στη β’ φάση.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» και ζητούσε να ακυρωθεί η από 27-3-2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία εγκρίθηκε:

  • Η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και
  • Η προκήρυξη (22-3-2012) της α’ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.

Σημειώνεται, ότι το έργο εντάσσεται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής, για το οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει προβεί στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στην αίτησή του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 222/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του.

ΠΗΓΗ: neaselida.gr


Σχολιάστε εδώ