Πειράματα σε ανθρώπους… (βίντεο)

Πειράματα σε ανθρώπους… (βίντεο)

…για τις εκπομπές των ντιζελοκινητήρων

Πειράματα σε ανθρώπους, που αναγκαστικά εισέπνευσαν τοξικό διοξείδιο του αζώτου, χρηματοδότησαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler και BMW, στο πλαίσιο έρευνας που είχε παραγγείλει ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (EUGT), αποκαλύπτει η εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Stuttgarter Zeitung, περίπου 25 νεαρά άτομα, 19 άνδρες και 6 γυναίκες, εισέπνευσαν διοξείδιο του αζώτου, σε δοσολογίες που ποίκιλαν, για πολύωρες περιόδους. Το πείραμα είχε διεξαχθεί σε ένα ινστιτούτο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, στη Γερμανία.

German row over car exhaust tests on humans and monkeys https://t.co/smHn3Z5dlK

— BBC News (World) (@BBCWorld) January 29, 2018

«Και σε πιθήκους»

Οι αποκαλύψεις για πειράματα σε ανθρώπους  συνδέονται με το σκάνδαλο «ντίζλεγκεϊτ», το 2015 σχετικά με το παράνομο λογισμικό  εκπομπών ρύπων από την Volkswagen, το οποίο φέρεται να δοκιμάστηκε  και σε πιθήκους που αναγκάζονταν να εισπνέουν τοξικά αέρια.

Η εφημερίδα The New York Times ανέφερε, σε ρεπορτάζ της για τη δεύτερη έρευνα, ότι τα πειράματα στους πιθήκους έγιναν το 2014,  σε εργαστήρια στην Αλμπουκέρκη του Μεξικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.ert.gr


Σχολιάστε εδώ