Παράνομη παρακράτηση εκατοντάδων εκατ. ευρώ από συνταξιούχους

Παράνομη παρακράτηση εκατοντάδων εκατ. ευρώ από συνταξιούχους

Καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Ν. Χουντής

Την παράνομη παρακράτηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από χιλιάδες συνταξιούχους, αποκαλύπτει με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής. Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής, στην ερώτησή του αναφέρεται στο νόμο 4387 που ψηφίστηκε το Μάϊο του 2016 για τις επικουρικές συντάξεις και σημειώνει ότι, το άρθρο 96 προβλέπει ότι «Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης έως 31.12.2014 αντιστοιχούν στο 0,45% για κάθε έτος ασφάλισης, επί των συντάξιμων αποδοχών και ότι οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις αναπροσαρμόζο­νται μόνο εάν το ά­θροισμα κύριας και επικουρικής υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ».

Όπως υπογραμ­μίζει ο έλληνας ευρωβουλευτής, αντί να επανυπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις όπως ορίζει ο νόμος, επανυπολογίστηκαν ΟΛΕΣ (1.249.471 συντάξεις), και οι κάτω των 1.300 ευρώ, παρά τη ρητή διάταξη ότι προστατεύο­νται.

Καταλήγοντας ο Ν. Χουντής, αφού τονίζει ότι «οι ανωτέρω παράνομες περικοπές υπερβαίνουν κατά πολύ ακόμη και τις συμφωνηθείσες, μέσω του Μνημονίου, περικοπές των ήδη μειωμένων συ­ντάξεων», καλεί την Κομισιόν να διερευνήσει και «να βεβαιώσει τα ανωτέρω, ότι δηλαδή οι ανωτέρω περικοπές έγιναν κατά παράβαση του νόμου, να παρέμβει προκειμένου να επιστραφούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα στους συνταξιούχους».


Σχολιάστε εδώ