Το 3% των ακαθάριστων εσόδων του ΟΛΠ σε τέσσερις Δήμους

Το 3% των ακαθάριστων εσόδων του ΟΛΠ σε τέσσερις Δήμους

♦ Τελικά, το 3% των ακαθάριστων εσόδων του ΟΛΠ θα μοιραστούν οι τέσσερις δήμοι που περιβάλλουν το λιμάνι μαζί με τη Σαλαμίνα, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος από κορυφαίο υπουργό. Όπως είπε ο κ. Μώραλης, περιμένει πλέον την ΚΥΑ για να ορισθεί το ποσοστό που θα πάρει ο δήμος και να μπουν τα χρήματα στον δημοτικό κορβανά. Επίσης, ο κ. Μώραλης είπε ότι επέστρεψε εγκεκριμένος ο προϋπολογισμός του δήμου από την Αποκεντρωμένη, οπότε θα μπορεί χωρίς προβλήματα να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο δήμος έχει πάρει τόσο νωρίς εγκεκριμένο τον προϋπολογισμό του, κάτι που δείχνει ότι τόσο η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά Χαρβαλάκου όσο και όλη η οικονομική υπηρεσία κινήθηκαν στους χρόνους που έπρεπε.

♦ Στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ βρίσκεται για συζήτηση η υπόθεση της ανάπλασης του Μικρολίμανου. Μόλις ο δήμος πάρει απάντηση και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, κάτι που πάντως δεν φαίνεται στον… ορίζοντα, θα δημοπρατηθεί το έργο. Οι μελέτες είναι έτοιμες, τα χρήματα υπάρχουν -μέσω των ΕΣΠΑ- και το μόνο που απομένει μετά το ΣτΕ είναι η δημοπράτηση του έργου, για να αναλάβει ο ανάδοχος και να αρχίσουν τα έργα. Στόχος είναι όλα να γίνουν μέσα στη χρονιά αυτή, είπε ο δήμαρχος, που σημείωσε ότι αν έχουμε γρήγορα απάντηση, τα έργα μπορεί να τελειώσουν και εντός του έτους!

♦ Από τον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας» πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: «Με καθυστέρηση, είναι αλήθεια, αλλά και με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας σας, στο οποίο -μεταξύ άλλων ανακριβειών- παρουσιάζεται η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργία Γεννιά να δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι η δημοτική κίνηση Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας, είναι ‘‘ξεπερασμένο, χωρίς προοπτική’’ και ότι ‘‘έχει επανειλημμένα διαφωνήσει έντονα και έχει σχεδόν ‘‘πλακωθεί’’ με την επικεφαλής του συνδυασμού Μαρία Σταθάκη για το θέμα αυτό αλλά και για την εν γένει πολιτική που ακολουθεί στον δήμο’’.

Τηρώντας τη δεοντολογία, αν και το ΛτΑ ήταν απολύτως βέβαιο ότι η κ. Γεννιά δεν είχε προβεί σε τέτοιες δηλώσεις, ούτε είχε φαντασιωθεί ανύπαρκτα γεγονότα, προ της σύνταξης της επιστολής μας, επικοινωνήσαμε μαζί της. Το διέψευσε με κατηγορηματικότητα και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην την εμπιστευτούμε.

Περιμένουμε λοιπόν να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τη συνάντησή σας και τα όσα σε αυτή ειπώθηκαν και να προχωρήσετε αφενός στη δημοσίευση αυτούσιας της επιστολής μας στη στήλη σας ‘‘Κάτω… στον Πειραιά’’ και αφετέρου στη σωστή απόδοσή τους».

Μας είπε και άλλα…

Σ.Σ.: Επειδή η στήλη αυτή δεν έχει γράψει ποτέ ανακρίβειες, απαντάμε ότι όσο και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τη συνάντησή μας με την κ. Γεννιά, τα ίδια μας προκύπτουν. Ίσως και άλλα… χειρότερα, τα οποία δεν κρίνουμε σκόπιμα να θυμηθούμε. Όσο για την αξιοπιστία της κ. βουλευτού, φοβόμαστε ότι δοκιμάζεται επικίνδυνα με αυτά που σας είπε, αφού όσα δημοσιεύσαμε τα άκουσαν περίπου 20 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Παντελής Ξανθίδης, Δημήτρης Καπράνος, Γιάννης Κλάδης, Νίκος Σηφάκης, Τάκης Μαυρέας κ.λπ. Άλλωστε το είχαμε γράψει ξεκάθαρα ότι δεν ήμασταν μόνοι μας, αλλά όσα είπε η κ. Γεννιά τα άκουσαν 20 άτομα. Τι δεν κατάλαβε το «Λιμάνι της Αγωνίας»;


Σχολιάστε εδώ