Μαξίμου: Συμφωνία με Λαγκάρντ για ρύθμιση χρέους πριν τον Αύγουστο

Μαξίμου: Συμφωνία με Λαγκάρντ για ρύθμιση χρέους πριν τον Αύγουστο

Συμφωνία με χαμόγελα στο παγωμένο Νταβός

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος. Στη συνάντηση «χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».


 Κριστίν Λαγκάρντ: «Συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις»


Και σε ανακοινωσή της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

 

Ενώ σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα και τον συνεχάρη για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της εξασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.»

Σχετικά άρθρα
       


Σχολιάστε εδώ