Στα 12.150 ευρώ τον μήνα κατακυρώθηκε το ενοίκιο για το κυλικείο του Νεκροταφείου Σχιστού

Στα 12.150 ευρώ τον μήνα κατακυρώθηκε το ενοίκιο για το κυλικείο του Νεκροταφείου Σχιστού

♦ Στα 12.150 ευρώ τον μήνα κατακυρώθηκε το ενοίκιο για το κυλικείο του Νεκροταφείου Σχιστού. Ο προηγούμενος ενοικιαστής, του οποίου η σύμβαση έληξε, το είχε πάρει πριν από δέκα χρόνια με 30.000 ευρώ τον μήνα ενοίκιο. Τελευταία, λόγω της κρίσης, το ενοίκιο είχε πέσει, με διαδοχικές εκπτώσεις που ζητούσε, στα 18.500 ευρώ. Η υπό τον Δ. Σούτο νέα διοίκηση του Νεκροταφείου ξεκίνησε τον τελευταίο διαγωνισμό με τιμή εκκίνησης τα 12.000 ευρώ για να υπάρξει ενδιαφέρον και να μην κηρυχτεί άγονος, αλλά έβαλε ρήτρα ο καφές με τα παρεπόμενα (κονιάκ, παξιμάδια) να στοιχίζει το πολύ 2,5 ευρώ, έναντι 3,5 ευρώ που ήταν ως τώρα! Η διοίκηση του Νεκροταφείου τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και σε διαγωνισμό για την αφή των καντηλιών. Η τιμή εδώ θα κυμανθεί γύρω στις 20.000 ευρώ τον μήνα, αλλά υπάρχει το πρόβλημα με τους παράνομους «καντηλανάφτες» που λυμαίνονται εδώ και χρόνια το Νεκροταφείο και σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσουν εύκολα μια τόσο προσοδοφόρα δουλειά.

♦ Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων φέρνει η εισαγγελική έρευνα για τις κρίσεις των διευθυντών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Πειραιά. Ήδη έχουν καταθέσει περί τα 50 άτομα και υπολείπονται άλλα 200 περίπου, αλλά οι μέχρι τώρα καταθέσεις είναι συγκλονιστικές, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει. Οι δικαστικοί λειτουργοί είναι αποφασισμένοι να φθάσουν όσο πιο βαθιά γίνεται. Οι αποκαλύψεις πάντως είναι θεαματικές κι απ’ ό,τι ακούγεται, ακόμα και τώρα αν ολοκληρωνόταν η διαδικασία, τα στοιχεία είναι αρκετά για να αποδοθούν ευθύνες.

♦ Άκαρπος απέβη και ο νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση των καταστημάτων του Δημοτικού Θεάτρου. Οι επιχειρηματίες που είχαν ενδιαφερθεί δεν μπήκαν στον διαγωνισμό, γιατί το τίμημα ήταν πολύ υψηλό. Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου αποφάσισε να προκηρύξει νέο διαγωνισμό και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα υποβάλει την πρόταση με το ενοίκιο που μπορεί να καταβάλει.


Σχολιάστε εδώ