Η Φέτα κινδυνεύει από την κατάρρευση των τιμών στο γάλα!

Η Φέτα κινδυνεύει από την κατάρρευση των τιμών στο γάλα!

«Ορθώς αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες και επιδιώκουμε την πλήρη προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ. Ωστόσο, πέραν αυτών, οι κτηνοτρόφοι υφίστανται, ήδη, τις δραματικές συνέπειες από λάθη και αβελτηρίες της κυβέρνησης που έχουν δραματικά μειώσει τις τιμές παραγωγού στο γάλα. Αν δεν υπάρξει σύντομα αναστροφή της κατάστασης, φοβούμαι ότι εκ των πραγμάτων η συζήτηση για τις εμπορικές συμφωνίες δεν θα συγκινεί κανέναν γιατί, ήδη, η ζημιά θα έχει συντελεστεί!».

Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του στο δήμο Ελασσόνας για την εσπερίδα που διοργάνωσε με θέμα «Οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της φέτας».

Στο μήνυμά του ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει ότι «τα θέματα που θίγετε αποτέλεσαν πεδίο έντονης αντιπαράθεσης τον προηγούμενο χρόνο. Όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι στις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών πρέπει να επιδιώκουμε την πλήρη προστασία των ΠΟΠ και ιδιαίτερα της φέτας, που είναι εμβληματικό προϊόν για τη χώρα μας.

Από την εποχή ακόμα των έντονων διαξιφισμών για τη CETA, σε σχετική ερώτησή μου προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης (14.03.17) είχα ζητήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής της CETA πριν έρθει για κύρωση στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με το “Ψήφισμα του Τυρνάβου”, χωρίς να λάβω έως σήμερα καμία απάντηση από την κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως, από το καλοκαίρι είχα επισημάνει με ερώτησή μου (02.06.17) τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας για εισαγωγές γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή φέτας και ζήτησα το αυτονόητο:

Εντατικοποίηση των ελέγχων, αφενός για να μην πληγεί η ποιότητα της φέτας, άλλα και για να μη επεκταθούν, τα τότε πρωτοεμφανιζόμενα φαινόμενα μείωσης των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος, προτείνοντας συνάμα να ενεργοποιηθεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αποφύγουμε φαινόμενα καρτέλ. Τελικά, λόγω της κυβερνητικής αβελτηρίας -η οποία έχει παρελθόν και από την υπόθεση του αγελαδινού γάλακτος- πληροφορούμαι ότι οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα καταρρέουν, και για άλλη μια φορά καλώ την Κυβέρνηση μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (17.01.17), να χρησιμοποιήσει τα “όπλα” που διαθέτει».


Σχολιάστε εδώ