Η καταιγίδα «Φρειδερίκη» σαρώνει Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο – Έξι νεκροί (βίντεο)

Η καταιγίδα «Φρειδερίκη» σαρώνει Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο – Έξι νεκροί (βίντεο)

Ξεριζώθηκαν σκεπές, καθηλώθηκαν τρένα, αεροπλάνα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της καταιγίδας «Φρειδερίκη» από τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, όπου ήδη υπάρχουν έξι νεκροί και πολλές καταστροφές, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στη Γαλλία.

Ολλανδία

Η αστυνομία στην Ολλανδία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων ή μπάζων σε ξεχωριστά περιστατικά, ενώ το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών.

Τουλάχιστον 260 πτήσεις ακυρώθηκαν και η πτώση κεραμιδιών από την οροφή οδήγησαν στο κλείσιμο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η λειτουργία πολλών γραμμών τραμ και λεωφορείων διακόπηκαν μετά την κήρυξη συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν και ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα. Το Σίπχολ ανακοίνωσε αργότερα ότι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς η καταιγίδα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Δείτε βίντεο με τις καταστροφές


Βέλγιο

Στο Βέλγιο, μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.real.gr


Σχολιάστε εδώ