Δώδεκα… πρόεδροι, καθένας με τον πόνο του για το αυριανό Ελληνικό Κτηματολόγιο

Δώδεκα… πρόεδροι, καθένας με τον πόνο του για το αυριανό Ελληνικό Κτηματολόγιο

Πλήθος φορέων κατέθεσαν στη Βουλή τις απόψεις τους για το Ελληνικό Κτηματολόγιο.
Εκ μέρους του νομικού κόσμου, ο πρόεδρος των δικηγόρων Δημήτρης Βερβεσός συμφώνησε με το αίτημα της προέδρου των δικηγόρων του Κτηματολογίου Ευγενίας Σασσάλου περί μετάταξής τους στο Δημόσιο, ενώ ο αντιπρόεδρος των αμίσθων υποθηκοφυλάκων Χρήστος Δημητριάδης τόνισε ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν ενωθεί υποθηκοφυλακεία με το Κτηματολόγιο.

Εκ μέρους των ιδιοκτητών, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς επισήμανε ότι ο νέος φορέας δεν θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα αυξήσει το κόστος της εξυπηρέτησης, προτείνοντας τη συμμετοχή εκπροσώπου των ιδιοκτητών στη διοίκηση, επιμένοντας ότι πρέπει να παραμείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας. Τη συμμετοχή εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διοίκηση ζήτησε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Εκ μέρους του τεχνικού κόσμου, οι πρόεδροι του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και των τοπογράφων Μιχάλης Καλογιαννάκης τόνισαν πως ο φορέας θα καθυστερήσει την κτηματογράφηση, εν αντιθέσει με τον πρόεδρο του Κτηματολογίου Βύρωνα Νάκο.

Τέλος, οι πρόεδροι των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο Θωμάς Καντερές, στα άμισθα υποθηκοφυλακεία Απόστολος Τσούτσας και στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία Ιωάννης Λακαφώσης συμφώνησαν στον δημόσιο χαρακτήρα του Κτηματολογίου, ζητώντας τη συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων στη διοίκηση.


Σχολιάστε εδώ