Στο σφυρί και το νεράκι και το φως!

Στο σφυρί και το νεράκι και το φως!

Πάρε ό,τι θέλεις, παλιατζή…


Βάλτε τώρα
που γυρίζει… Λίγα μείνανε… Ένα πληρώνεις, δύο παίρνεις…

Μόνο αυτό δεν ακούσαμε για την «ιδιωτικοποίηση» όσων έχουν απομείνει στα χέρια του κράτους, που παίρνουν σειρά για να ενταχθούν στο γενικό ξεπούλημα. Τα ασημικά, όμως, που μας έχουν απομείνει είναι τα πιο απαραίτητα για την επιβίωση του νοικοκυριού, του κάθε ανθρώπου: το νερό του Θεού και το φως, που είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχει απομείνει στην ιδιοκτησία της χώρας. Θα μας πουν σίγουρα κάποιοι: Εδώ δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας μας, σας πείραξε το ρεύμα και το νερό; Και για αυτό φωνάζουμε, όμως.


 Και τα περιφερειακά λιμάνια


Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2014, πριν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, δήλωνε στους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι ανησυχούσαν από τότε ότι πάνε να πουλήσουν και το νερό: «Μόνο πάνω από το πτώμα μου θα περνούσε η ιδιωτικοποίηση».

Σήμερα, όμως, αυτά ξεχάσθηκαν…

Το «Πωλείται» που έχει αναρτήσει το ΤΑΙΠΕΔ για το πρώτο εξάμηνο του 2018, με στόχο να εισπράξει το Δημόσιο 2 δισ. ευρώ, προβλέπει:

• Την παραχώρηση της μαρίνας της Χίου, της Εγνατίας Οδού και της μαρίνας του Αλίμου.
Και ακολουθούν:

• Η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, του 5% του ΟΤΕ, του 35% των ΕΛΠΕ, του 65% της ΔΕΠΑ και του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Μετά παίρνουν σειρά:

• Τα περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Βόλου, Ελευσίνας, Ραφήνας, Λαυρίου, Πάτρας, Ηρακλείου και Καβάλας.

Και ακολουθούν:

• Η πώληση του νερού (το 11% της ΕΥΔΑΠ και το 23% της ΕΥΑΘ σε αυτήν τη φάση) και του ρεύματος (το 17% της ΔΕΗ)!

Για όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, με στόχο έσοδα 2 δισ. ευρώ, όπως προαναφέραμε. Να σημειωθεί ότι το 2017 τα έσοδα από το ξεπούλημα ασημικών ήταν 1,4 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,1 δισ. ευρώ ήταν από την πώληση των 14 αεροδρομίων.


Σχολιάστε εδώ