Η παρ’ ολίγον γκάφα του Κυριάκου στην Πέλλα

Η παρ’ ολίγον γκάφα του Κυριάκου στην Πέλλα

Βαρύ ήταν το κλίμα που συνάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διήμερη περιοδεία του στα μέσα της εβδομάδας σε Πέλλα και Πιερία. Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι των περι­οχών από όπου πέρασε κάθε άλλο παρά θερμή ήταν, παρά την κινητοποίηση που είχε προηγηθεί. Αντίθετα από ό,τι πιστεύουν στην Πειραιώς, ένα σημαντικό τμήμα γαλάζιων ψηφοφόρων συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει με επιφύλαξη, μην έχοντας πειστεί για τις δυνατότητές του να αναλάβει τις τύχες της χώρας. Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που έσπευσαν αυ­θόρμητα να τον χαιρετήσουν και να ανταλλάξουν δύο κουβέντες μαζί του.

Δεν έλειψαν και τα επικοινωνιακά «φάλτσα» στη διάρκεια της περιοδείας. Αρχικά δεν επρόκειτο να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, αλλά μετά την προτροπή τοπικών παραγό­ντων πήγε κι έκανε δήλωση για το φλέγον θέμα με την ονομασία των Σκοπίων.

Το κλίμα στην περιοχή ήταν βαρύ και για έναν ακόμη λόγο: Λόγω της θέσης της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα των Σκοπίων. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος τάσσεται κατηγορηματικά κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία», ενώ η επίσημη θέση της παράταξης είναι υπέρ της σύν­θετης ονομασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βόρεια Ελλάδα είναι διάχυτη η εντύπωση ότι γαλάζιοι βουλευτές θα κινηθούν αντίθετα με τη γραμμή της ΝΔ και θα καταψηφίσουν στη Βουλή την πρόταση για σύνθετη ονομασία, α­γνοώντας τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχουν…


Σχολιάστε εδώ