Να προστατευτούν ως «ικέτες» οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί

Να προστατευτούν ως «ικέτες» οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί

Την έντονη αντίθεσή της στην αίτηση ακύρωσης παροχής ασύλου σε έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έχουν καταφύγει στη χώρα μας εκφράζει η Πρωτοβουλία Πολιτών και δηλώνει: «Όχι στην έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών». Παραλλήλως, μέλη της Πρωτοβουλίας χαρα­κτηρίζουν κορυφαία στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη την από­φαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι τούρκοι στρατιωτικοί.

«Οι τρεις συνθέσεις του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με τις αμετάκλητες αποφάσεις τους
έκρι­ναν να μην εκδοθούν οι οκτώ ικέτες τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία, με το σκεπτικό ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και πιθανόν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους», αναφέρει η επιστολή μελών της Πρωτοβουλίας.

Χαρακτηρίζει επίσης «αξιοσημείωτη» την τοποθέτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη: «Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν. Είναι ικέτες. Ακόμη και αν είναι εχθροί της Ελλάδος, να μην εκδοθούν στην Τουρ­κία».

«Ήταν μια κορυφαία στιγμή των ελλήνων δικαστών που ανακούφισε και ικανοποίησε το δημοκρατικό κίνημα που αναπτύχθηκε κατά της έκδοσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών. Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης γι’ αυτό τον σκοπό έφεραν τους πολίτες που σέβο­νται τη δημοκρατία να συσπειρωθούν και να δημιουργήσουν μια πρωτοβουλία πολιτών η οποία πρόταξε στον αγώνα της τον Μανώλη Γλέζο, βασικό ομιλητή στη μεγάλη εκδήλωση που έγινε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για τη μη έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας.

Αναφερόμενοι μάλιστα στο δελ­τίο Τύπου που εκδόθηκε αμέσως μετά την ιστορική απόφαση του ΑΠ από την Πρωτοβουλία Πολιτών (27 Ιανουαρίου 2017) τονίζουν ότι «είναι η δέουσα απάντηση στους υπερασπιστές του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του για την απαράδεκτη άσκηση της αίτησης ακύρωσης απόφασης για την παροχή ασύλου σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς».


Σχολιάστε εδώ