29Ο δισ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα και τις χώρες του Νότου!

29Ο δισ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα και τις χώρες του Νότου!

Εδώ και τώρα να μειωθεί το χρέος

Το Βερολίνο έστησε τη μεγαλύτερη οικονομική απάτη, φορτώνοντας με χρέη τις περισσοτέρες ευρωπαϊκές χώρες, για να εξασφαλίζει υπέρογκα πλεονάσματα με το φθηνό δανεισμό, καταχρεώνοντας τη χώρα μας και τους άλλους λαούς της Νότιας Ευρώπης

ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ δισεκατομμύρια ευρώ κέρδισε η Γερμανία από την κρίση χρέους, που έστησε σε βάρος της Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Την ώρα που η χώρα μας συσσώρευε ελλείμματα και ο λαός υπέφερε από τα εφιαλτικά μνημόνια, το Βερολίνο εξασφάλιζε πλεονάσματα μαμούθ, αφού η γερμανική οικονομία δανείζονταν σχεδόν με μηδενικά επιτόκια.

Η κρίση χρέους στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τα προβλήματα στην Ιταλία έστρεψαν το σύνολο των επενδυτών στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων.

Στην ουσία χρηματοδοτούσαν με μηδενικά επιτόκια την ανάπτυξη της Γερμανίας, ενώ παράλληλα οι οικονομίες του Νότου τσακίστηκαν στην κυριολεξία, αφού τα επιτόκια δανεισμού είχαν φτάσει στα ύψη.

Το μεγάλο κόλπο που είχε στήσει το Βερολίνο τώρα έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Γι΄ αυτό οι Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξης Τσίπρας απαιτούν άμεσες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σταματήσει η ανισότητα ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο, που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή του γερμανικού δόγματος για μηδενικά ελλείμματα, ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο ήταν καταστροφικό για όλες τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών ακόμα και για την Γαλλία και η μόνη που κέρδιζε ήταν η Γερμανία.

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η κρίση χρέους και τα μνημόνια στην Ελλάδα, ήταν ένα στρατηγικό κόλπο του Βερολίνου για να αρπάξει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στις πλάτες των χωρών του Νότου.

Χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα πρακτικές τοκογλύφων Μέρκελ και Σόιμπλε ισοπέδωσαν την Ελλάδα και τρομοκράτησαν τους επενδυτές που αγόραζαν ομόλογα των χωρών του Νότου για να εξασφαλίσει το Βερολίνο χρηματοδότηση της οικονομίας με μηδενικά επιτόκια.

Η διαρκής επίθεση του Σόιμπλε στην Ελλάδα και η εμμονή του στο καταστροφικό πείραμα των μνημονίων είχε σχέση με τις στρατηγικές του επιδιώξεις.

Μπορεί να οδήγησε ένα ολόκληρο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση αλλά η γερμανική οικονομία κέρδισε σε όλα τα επίπεδα, αφού δεν μπορούσαν να την ανταγωνιστούν οι υπόλοιπες χώρες που αναγκάζονταν να δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια.

Τώρα οι ίδιοι οι Γερμανοί ομολογούν το έγκλημα που έγινε σε βάρος της Ελλάδας και των χωρών του Νότου.

Ο γερμανικός τύπος ξετινάζει όλα τα άλλοθι που προέβαλαν μέχρι τώρα Μέρκελ και Σόιμπλε και περιγράφει με αριθμούς τη μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε.

290 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδισε η Γερμανία από την κρίση χρέους στην Ελλάδα, αποκαλύπτει η Handelsblatt και η Deutsche Welle. Γι΄ αυτό επιβάλλονται άμεσες αποφάσεις για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που εκτινάχτηκε από τα κόλπα των Γερμανών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ