Πως τελειώνουν το Mega

Πως τελειώνουν το Mega

Αυτό που παίζεται γύρω από το Mega είναι μόνο το “blame game” .  Τα τελευταία δεδομένα από την υπόθεση του Mega είναι τα εξής:

-Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν θα καταθέσει αίτηση για άδεια.

-Το  Καλοκαίρι του 2016 και παρά τα προβλήματα που είχε, με μετόχους τον Πήγασο  και το ΔΟΛ, συμμετείχε στη διαδικασία, και κόπηκε καθώς δεν είχε τραπεζική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή.

-Οι εργαζόμενοι από την επικείμενη πτώχευση της Τηλέτυπος χάνουν όλα τα δικαιώματά τους.

-Εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατέβει μια εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη στον διαγωνισμό της  Πέμπτης στο ΕΣΡ.

-Το σχέδιο περί υπαγωγής στο 106 Β του πτωχευτικού κώδικα, εμφανίζεται να έχει ακυρωθεί από τις τράπεζες ,οι οποίες  (δήθεν) τώρα ανακάλυψαν πως αν οι συμμετέχοντες στη  διαδικασία είναι 8, θα ακολουθήσει δημοπρασία και θα εκτροχιαστεί το περίφημο business plan.

-Η προσφυγή στο 106Β ήταν αχρείαστη καθώς τα κουρέματα μπορούσαν να γίνουν με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και όχι μέσα από μια σύνθετη διαδικασία.

-Η προσχηματική διαδικασία που εξελίχθηκε είχε φανεί από το Καλοκαίρι, όταν αντί για ένα μάχιμο ΔΣ, προτάθηκε ένα σχήμα προσώπων με ειδίκευση στην εκκαθάριση των εταιρειών.

-Η  Digea δύο φορές επιχειρήσει να υποβαθμίσει το σήμα του Mega, μετά από αίτημα μετόχων της καθώς το κανάλι εισέπραττε σημαντικά ποσά από διαφήμιση.

-Οι τράπεζες συζητάνε ήδη για το πως θα εισπράξουν από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Mega.

-eΗ αξία του Mega είναι στα 300 εκατ. ευρώ, οι υποχρεώσεις του στα 180 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από διαφημίσεις, τουλάχιστον στα 80 εκατ. ευρώ.

www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ