Παρενοχλήσεις στο διαδίκτυο

Παρενοχλήσεις στο διαδίκτυο

Όσοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο υφιστάμεθα συχνά την ενοχλητική παρεμβολή διαφόρων διαφημιστικών μηνυμάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταλαμβάνουν όλη την οθόνη και διακόπτουν τη ροή της επικοινωνίας.

Δεν γνωρίζω εάν, νομοθετικά, υπάρχει η δυνατότητα ποινικής ή άλλης δίωξης εκείνων που παρεμβάλλονται, τουλάχιστον στους ιδιωτικούς ιστότοπους.

Όμως θεωρώ πως η Πολιτεία υποχρεούται να προστατέψει τους δημόσιους ιστότοπους από τις παρεμβολές αυτές και να προβεί στη δίωξη των υπευθύνων για την παρεμβολή τέτοιων διαφημίσεων.
Ιδιαίτερα για τους ιστότοπους των οικονομικών υπηρεσιών, (gsis.gr, aade.gr), οι οποίοι χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια πολιτών και συχνά υπό συνθήκες συμφόρησης και επείγοντος, θεωρώ άμεση υποχρέωση των αρμοδίων υπουργών και προέδρων των ανεξαρτήτων αρχών αφενός να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι αδύνατες οι παρεμβολές αυτές και αφετέρου να διώξουν ποινικά τις επιχειρήσεις οι οποίες διαφημίζονται και οι οποίες προφανώς είναι υπεύθυνες γι’ αυτές, καθόσον οι ενέργειές τους συνιστούν προφανή παρακώλυση των δημοσίων επικοινωνιών.

Τούτο, εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών, έχει άμεση επίπτωση τόσο στα οικονομικά της χώρας όσο και των ίδιων των πολιτών, λόγω παρέλευσης των προθεσμιών και επιβολής προστίμων.

Προσωπικά, προσπαθώ­ντας να εκτυπώσω την εντολή πληρωμής για τον ΕΝΦΙΑ, ταλαιπωρήθηκα, λόγω των παρεμβολών αυτών, περισσότερο από 40 λεπτά της ώρας για μία εργασία η οποία κανονικά απαιτούσε δύο-τρία λεπτά, ενώ αν ληφθεί υπόψη η ταλαιπωρία στην τράπεζα στη συνέχεια, η κατά τα άλλα απλή αυτή ενέργεια μου έφαγε όλο το πρωινό.

Επί τη ευκαιρία, θεωρώ απαραίτητο στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να περιληφθούν όλες οι αναγκαίες διατάξεις οι οποίες αφορούν τη χρήση του διαδικτύου, καθόσον στο θέμα αυτό το Σύνταγμά μας είναι ατελές και αναχρονιστικό.

Ιωάννης Γ. Κουλούρης
Δρ Μηχ/γος Ηλ/γος ΕΜΠ
Ίλιον


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!