Κόμμα δεξιά της ΝΔ γεννάει το Σκοπιανό!

Κόμμα δεξιά της ΝΔ γεννάει το Σκοπιανό!

Νέα φωτιά ανάβει κατά Κυριάκου

-Το όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα ακούγεται ως επικεφαλής

Τριγμούς και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι πιθανό να προκαλέσει το ζήτημα των Σκοπίων, η επίλυση του οποίου δείχνει να μπαίνει στην τελική ευθεία. Στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία συζητείται εντόνως τις τελευταίες ημέρες ένα σενάριο που προκαλεί ταραχή στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τυχόν ευόδωσή του θα βάλει τέρμα στα όνειρα του Κυρ. Μητσοτάκη και των περί αυτόν για νίκη στις εκλογές και πολύ περισσότερο για εξουσία, καθότι θα στερήσει σημαντικές δυνάμεις από τη Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται στον χώρο της Δεξιάς, με αμιγώς εθνικά – πατριωτικά χαρακτηριστικά, στην περίπτωση που η ονομασία που θα συμφωνηθεί για τα Σκόπια θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ο πυρήνας του νέου φορέα θα είναι φυσικά στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά εκτιμάται ότι θα βρει οπαδούς σε ολόκληρη την επικράτεια, δεδομένου ότι η μερίδα των πολιτών που εμπνέονται από τα συγκεκριμένα ιδεώδη είναι αν όχι σημαντική, σίγουρα υπολογίσιμη. Υποψήφια να στελεχώσουν το νέο κόμμα είναι στελέχη, χωρίς να αποκλείονται και εν ενεργεία βουλευτές, που είναι ενταγμένα στα υφιστάμενα κόμματα στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.

Περισσότερο μπορεί να πληγεί η Νέα Δημοκρατία, η δύναμη της οποίας βρίσκεται διαχρονικά στη Βόρεια Ελλάδα. Τα πράγματα για τον κ. Μητσοτάκη θα είναι ακόμη χειρότερα αν ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Σε μια τέτοια περίπτωση πολλοί εκτιμούν ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν μαζικά τη Νέα Δημοκρατία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αυτόν τον νέο πολιτικό φορέα ένας εξ αυτών που μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν έχει κρύψει τις αρχηγικές φιλοδοξίες του, διεκδίκησε άλλωστε την προεδρία της ΝΔ, ενώ λόγω ιδεολογικών καταβολών έχει ισχυρή πρόσβαση στη συγκεκριμένη μερίδα πολιτών.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ δεν θα βάλει ταφόπλακα μόνο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία αλλά και στα όνειρα του Άδ. Γεωργιάδη για την αρχηγία. Δεύτερο εθνικιστικό (ακροδεξιό) κόμμα δεν σηκώνει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.


Σχολιάστε εδώ