Φεύγει στον διορθωτικό ανασχηματισμό

Φεύγει στον διορθωτικό ανασχηματισμό

– Στο… απόσπασμα ο Μουζάλας
– Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο δεν θα ξεπερνούν τις 10

Βαρομετρικό χαμηλό, που προμηνύει θύελλα, για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα. Πάρα πολλά είναι τα σύννεφα που έχουν συσσωρευτεί γύρω από τις επιλογές του για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ κακό για την κυβέρνηση, πρωτίστως στα νησιά πρώτης υποδοχής προσφύγων. Και οι εικόνες από τις συνθήκες «διαμονής» τους, μέσα στο κρύο και στα χιόνια, κάτω από μια τέντα, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στη χώρα μας.

Στην ήδη βαριά ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην ηγεσία της κυβέρνησης ήρθε να προστεθεί και κάτι ακόμα, το ότι δεν ενημέρωσε το Μαξίμου ενώ ήξερε για τη χορήγηση ασύλου από την αρμόδια Επιτροπή στον έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς τους οποίους κατηγορεί ο Ερντογάν για συμμετοχή στο πραξικόπημα που είχε στόχο την ανατροπή του.


 Γνώριζε για τη χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό, αλλά δεν είχε ενημερώσει το Μαξίμου, που πιάστηκε αδιάβαστο!


Με αποτέλεσμα, όταν αποκαλύφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η εν λόγω απόφαση, το Μαξίμου να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, με τον Ερντογάν να απειλεί αλλά και με πολλές αντιδράσεις να ξεσπούν κατά της κυβέρνησης, που άφησε να εννοηθεί ότι θα εκδώσει τον εν λόγω αξιωματικό στην Τουρκία.

Αυτό το απρόβλεπτο γεγονός ήρθε να οριστικοποιήσει την απόφαση για έξοδο του Γ. Μουζάλα από την κυβέρνηση. Ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε επιλεγεί ως διάδοχος της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που κι αυτή δεν τα είχε πάει καλά. Και ο πρωθυπουργός ήλπιζε ότι ο κ. Μουζάλας θα διόρθωνε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό όσον αφορά την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, πλην όμως δεν τον δικαίωσε.

Για ποιους 10 χτυπάει η καμπάνα…
Οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης παραμένουν στην… ημερήσια διάταξη και το μόνο που απομένει είναι να συμπληρωθεί η ημερομηνία, η οποία εξαρτάται από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι –εκτός απροόπτου– τα προαπαιτούμενα θα έχουν ψηφισθεί έως τις 22 Ιανουαρίου.


Σύμφωνα με καλές πηγές, ο ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός, όπως έχει γραφτεί, αλλά διορθωτικός.

Γι’ αυτό και θα είναι πολύ περιορισμένος και οι αλλαγές δεν θα ξεπερνούν τις 10. Τώρα, ως προς το ποιοι θα είναι οι 10 που θα πρέπει να τα μαζέψουν και ποιοι θα πρέπει να ετοιμάζουν τη βαλίτσα τους για μετακόμιση, τηρείται πλήρης σιγή ασφαλείας.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός κυβέρνησης μπορεί να βρεθούν οι Κοντονής, Σταθάκης, Παπαδημητρίου και Αντωνοπούλου.


Σχολιάστε εδώ