ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι πινακίδες των οχημάτων…

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι πινακίδες των οχημάτων…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και το δημοσιογράφο κ. Σταμάτη Μαλέλη, διάψευσε την φημολογία περί αλλαγής των πινακίδων των αυτοκινήτων κάτι που θα δημιουργούσε επιπλέον κόστος στους πολίτε – κατόχους οχημάτων. Ενώ άφησε αιχμές έναντι όσων κάνουν ρεπορτάζχωρίς να… σκέφτονται.


Δηλαδή πραγματικά όσοι κάνουν ρεπορτάζ είναι καλό κάποια στιγμή να σκέφτονται κιόλας


Σ. ΜΑΛΕΛΗΣ: Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα από ότι ήθελα, γιατί υπάρχει ένα θέμα αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο που θέλω να σας ρωτήσω ευθέως. Υπάρχει θέμα να αλλάξουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων; Θα τις αλλάξετε για να αναγνωρίζονται στα διόδια; Γιατί αυτό θα είναι ένα τεράστιο κόστος για τον κόσμο. Τι ακριβώς γίνεται;

Φωτογραφία του χρήστη Χρήστος Σπίρτζης.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι βέβαια. Ούτε σκέψη δεν υπάρχει.

Δηλαδή πραγματικά όσοι κάνουν ρεπορτάζ είναι καλό κάποια στιγμή να σκέφτονται κιόλας. Όταν έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων είναι δυνατόν να αλλάξουμε τις πινακίδες για να το εφαρμόσουμε; Δηλαδή όταν ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό του αλλάζουν πινακίδες που υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα;

Δεν υπάρχει καμία σχέση του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων με την αλλαγή πινακίδων. Οι πινακίδες είναι κάτι άλλο. Υπάρχουν εισηγήσεις και διαφορετικές εκδοχές εάν κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία για τις πινακίδες, όχι οι πινακίδες. Αν δηλαδή δεν πρέπει η πινακίδα να ακολουθεί το αυτοκίνητο, αλλά τον οδηγό, όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αλλαγή πινακίδων, ειδικά για να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα.

Σ. ΜΑΛΕΛΗΣ: Όταν λέτε ότι μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή και να ακολουθεί τον οδηγό τι εννοείτε δηλαδή; Τώρα αυτή τη στιγμή υπάρχει το αυτοκίνητο και η πινακίδα.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που ο οδηγός έχει χρεωμένες πινακίδες στα αυτοκίνητα που κατέχει και οδηγεί και όχι το αυτοκίνητο. Αλλά αυτό είναι κάτι που υπάρχει ως εισήγηση από κάποιες υπηρεσιακές μονάδες. Δεν υπάρχει ούτε στην πολιτική μας αυτή τη στιγμή, ούτε το έχουμε εξετάσει.

Κύριε Μαλέλη δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές ειδήσεις που γεννιούνται από την ανάγκη πιθανόν να υπάρχουν σε κάποια site, σε κάποια μέσα ειδήσεις, που τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ούτε ως σκέψεις. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή.


Σχολιάστε εδώ