Ο Μακρόν έκλεισε την πόρτα της Ευρώπης στον Ερντογάν

Ο Μακρόν έκλεισε την πόρτα της Ευρώπης στον Ερντογάν

«Οι δημοκρατίες μας πρέπει με σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία… Αλλά την ίδια ώρα οι δημοκρατίες μας πρέπει να προστατεύουν πλήρως το κράτος δικαίου».

Με αυτή την καυστικό τρόπο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε στον Τούρκο Πρόεδρο και συνέχισε τονίζοντας πως οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ήταν υποκριτικό να προσποιούμαστε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις συνομιλίες με την ΕΕ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το πότε και αν θα ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρώπη δηλώνοντας: «Δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό (της Τουρκίας) στην ΕΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, καταφέρθηκε εναντίον ενός Γάλλου δημοσιογράφου όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις υποψίες ότι η Άγκυρα προμήθευσε όπλα στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος το 2014. «Μιλάς (χρησιμοποιώντας) λόγια της FETO, όχι ως δημοσιογράφος.

Εκείνοι που είχαν κάνει αυτές τις επιχειρήσεις ήταν εισαγγελείς της FETO, τώρα βρίσκονται στη φυλακή.

Μου θέτεις αυτό το ερώτημα, όμως γιατί δεν ρωτάς τις ΗΠΑ που έστειλαν 4000 φορτηγά με όπλα στη Συρία»;

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και Kontranews


Σχολιάστε εδώ