Στασινός (ΤΕΕ): Με τις εισφορές και τους φόρους δεν έχει πλέον νόημα να εργάζεται κάποιος!

Στασινός (ΤΕΕ): Με τις εισφορές και τους φόρους δεν έχει πλέον νόημα να εργάζεται κάποιος!

Μάλλον δεν έχει νόημα να εργάζεται κάποιος, δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί για να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

«Σε λίγο θα τσακώνονται ΕΦΚΑ, εφορία και άλλοι φορείς για το ποιος θα πάρει πρώτος χρήματα. Ακόμα κι αν έχεις κάποια χρήματα, δεν θα φτάνουν για όλους» συμπλήρωσε χαριτολογώντας.«Οι εισφορές μας είναι στο 37,95%, συν τη φορολογία που φτάνει έως και το 45%, συν την προκαταβολή 100% επί του φόρου, μάλλον δεν έχει νόημα να εργάζεται κάποιος» είπε ο κ. Στασινός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Οι μηχανικοί ίσα-ίσα στέκονται στο επάγγελμα με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και κάποια ενεργειακά πιστοποιητικά. Αυτή τη στιγμή μάλλον δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα οι νέοι μηχανικοί» συνέχισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ. Όπως είπε, δύο είναι τα στοιχεία που αποτυπώνουν γλαφυρά το πρόβλημα, το πρώτο ότι περίπου 5.000 μηχανικοί διαγράφονται κάθε χρόνο από το ΤΕΕ και το δεύτερο ότι το 80% και πλέον των μηχανικών δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.


Σχολιάστε εδώ