ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γερμανικό πλοίο είχε ζητήσει άδεια από την Τουρκία για έρευνες στα Κύθηρα! Η Αγκυρα εξέδωσε NAVTEX

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γερμανικό πλοίο είχε ζητήσει άδεια από την Τουρκία για έρευνες στα Κύθηρα! Η Αγκυρα εξέδωσε NAVTEX

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Η ΑΘΗΝΑ

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Η Αθήνα ακύρωσε την άδεια που είχε προηγουμένως χορηγήσει στο γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor», διαπιστώνοντας πως οι Γερμανοί είχαν ζητήσει άδεια και από τις τουρκικές αρχές προκειμένου να προβούν σε έρευνες εντός περιοχών αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ελλάδας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει NAVTEX για τις έρευνες του γερμανικού σκάφους που εντεινόταν μέχρι την περιοχή των Κυθήρων, με αποτέλεσμα την άμεση απάντηση της Ελλάδας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, που σημειώνεται πως για λογαριασμό του οποίου πραγματοποιεί τις έρευνες το εν λόγω σκάφος, ότι δεν έχει πλέον άδεια και πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί πως σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το ερευνητικό σκάφος, που βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, ενημερώνοντας τον πλοίαρχο πως δεν έχει πλέον άδεια προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες του.

Ετσι, από το γερμανικό πλοίο ήρθε και η αντίστοιχη απάντηση πως συμμορφώνονται με αυτή την υπόδειξη. Παράλληλα, σκάφος του Λιμενικού Σώματος παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν οδηγίες να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων μελών του πληρώματος αν επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν έρευνες, δεδομένου ότι πλέον τους έχει γίνει απαγόρευση από τις ελληνικές αρχές.

ΟΛΟ το άρθρο: ΕΔΩ

Σχολιάστε εδώ