Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά

-Βολές βουλευτού κατά του «Λιμανιού της Αγωνίας»: «Είναι ξεπερασμένος»…

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, καθώς οι διάφορες τάσεις ακονίζουν τα μαχαίρια τους και η σύγκρουση όπως πάει θα είναι αναπόφευκτη. Το κλίμα έδειξε να… στραβώνει στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου της πόλης, όπου ο επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ Γιάννης Καρδαράς, γνωστότατος νομικός στην πόλη και από τα παλαιότερα τοπικά στελέχη του κόμματος, εγκαταλείφθηκε από τους συντρόφους του και δεν κατάφερε να εκλεγεί. Φάνηκε ότι οι ομάδες είναι πλέον περιχαρακωμένες και η καθεμιά θα παίξει τη δεδομένη στιγμή το… παιγνίδι της.

Η συνέχεια ήταν περισσότερο… αποκαλυπτική. Την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, το μεσημέρι, η βουλευτής του κόμματος στην Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά, σε τραπέζι όπου παρίσταντο πολλοί δημοσιογράφοι, στο μαγαζί «Παντός Καιρού», είπε ενώπιον όλων, δίχως να ζητήσει να μείνει η συζήτηση off the record, ότι ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο, το «Λιμάνι της Αγωνίας», είναι ξεπερασμένος, έχει χάσει τον προσανατολισμό του και πρέπει να ανανεωθεί για να παίξει τον ρόλο που του ταιριάζει, γιατί αν συνεχίσει έτσι δεν έχει καμιά προοπτική! Μάλιστα τόνισε ότι έχει επανειλημμένα διαφωνήσει έντονα και έχει σχεδόν «πλακωθεί» με την επικεφαλής του συνδυασμού Μαρία Σταθάκη για το θέμα αυτό αλλά και για την εν γένει πολιτική που ακολουθεί στον δήμο.

Αν σ’ αυτά προστεθούν οι διαφοροποιήσεις ή η αδρανοποίηση στελεχών του εν λόγω συνδυασμού, όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά διέρχεται σοβαρή κρίση. Κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε εξελίξεις, καθώς οι λεγόμενοι «παλαιοκομματικοί» θεωρούν «φέουδό» τους τον Πειραιά και δεν θέλουν να αφήσουν κανέναν απ’ όσους δεν ανήκουν στην ομάδα τους να… σηκώσει κεφάλι, οι δε νέοι, όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως η Γεωργία Γεννιά, είναι διατεθειμένοι να… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ειδικά όσον αφορά την τελευταία, δύσκολα θα… την «ξεφορτωθούν» όσοι δεν την… καλοβλέπουν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά, γιατί είναι προσωπική φίλη του Τσίπρα και μάλιστα είχε και ιδιαίτερους δεσμούς με την αείμνηστη μητέρα του.


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!