Spiegel: Έτοιμη για… αναχώρηση η Μέρκελ το 2018;

Spiegel: Έτοιμη για… αναχώρηση η Μέρκελ το 2018;

«Την άνοιξη του 2018 πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος: η Άνγκελα Μέρκελ χρειάζεται τον συνασπισμό με το SPD, προκειμένου να εξασφαλίσει μία τέταρτη θητεία ως καγκελάριος – και να οργανώσει τον μακράς διάρκειας αποχαιρετισμό της από την εξουσία», γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η κ. Μέρκελ  έχει αυτή τη στιγμή ως βασικό της στόχο την επανεκλογή της ως καγκελαρίου, ενώ, αν όλα είχαν εξελιχθεί για την επικεφαλής της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με το σχέδιο, αυτός ο στόχος θα ήταν προ πολλού ήδη πραγματικότητα. Ωστόσο, με το ζήτημα σχηματισμού κυβέρνησης να εκκρεμεί σχεδόν τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών – σημειώνει το δημοσίευμα – η Ά. Μέρκελ  ασκεί ακόμη υπηρεσιακά καθήκοντα καγκελαρίου και τώρα πλέον θα πρέπει το 2018 να φέρει τις αποφάσεις σχετικά με το τι θα συμβεί με την ίδια και το κυβερνητικό σχήμα, με τις προοπτικές να διαφαίνονται μέτριες.

Μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, η Ά. Μέρκελ θα επανέλθει στα καθήκοντά της, καθώς στις 7 Ιανουαρίου έχει ορισθεί η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με το SPD, τις οποίες η κ. Mέρκελ  θέλει να διεξαγάγει από κοινού με τον επικεφαλής της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού και να συγκροτηθεί κυβέρνηση πριν από το καθολικό Πάσχα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο www.kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ