Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εύχεται: “Τη νέα χρονιά να προχωρήσουμε ενωμένοι”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εύχεται: “Τη νέα χρονιά να προχωρήσουμε ενωμένοι”

«Την νέα χρονιά να προχωρήσουμε ενωμένοι» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία Ιεραρχών, Πολιτικών, Διευθυντών των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικών και λαϊκών.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «οι ευχές που ακούσαμε αγκαλιάζουν τα προβλήματά, τα συναισθήματα, τις ελλείψεις, τις προσδοκίες και την αισιοδοξία μας. Είναι μία ευκαιρία σε αυτήν την μικρή τελετή να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας δώσει έναν ευλογημένο χρόνο και όλα αυτά τα όνειρα να γίνουν κατά το δυνατόν πραγματικότητα». Ευχήθηκε, επίσης, σε όλους ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, ειρήνη, προκοπή, σύνεση, ενότητα και κοινή προσπάθεια. «Αν δεν ενώσουμε τις προσπάθειες και αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί δεν θα βρούμε το δρόμο για να προχωρήσουμε» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην Αρχιεπισκοπή τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο κ. Παναγιώτης Σκουρολιάκος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σπυρίδων Καρανικόλας ως εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, Βουλευτές, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, παρέστησαν, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη, ο Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας. Το φλουρί της Βασιλόπιτας έτυχε στον Βουλευτή κ. Κώστα Σκανδαλίδη.


Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Tην Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ευλόγησε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην μεγάλη αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε υγεία, πνευματική εργασία και προκοπή στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Γουϊνέας Γεώργιος, εκπρόσωπος στην Αθήνα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου έξαρχος στην Αθήνα του Παναγίου Τάφου, Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ακαδημαϊκοί, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, οι Γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών της Εκκλησίας.


ΠΗΓΗ: www.ecclesia.gr

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Σχολιάστε εδώ