Τα Χριστουγεννιάτικα μηνύματα των Ιεραρχών (video)

Τα Χριστουγεννιάτικα μηνύματα των Ιεραρχών (video)

Μηνύματα ειρήνης, δικαιοσύνης και ανακούφισης όσων υποφέρουν σε όλο τον πλανήτη, στέλνουν οι Ιεράρχες, με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της γέννησης του Θεανθρώπου.

Στον αγώνα της Εκκλησίας για την προστασία του ανθρωπίνου προσώπου, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης από ποικίλες απειλές, επικεντρώνεται το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η οικουμένη δεν φαίνεται να αφουγκράστηκε έως σήμερα, το μήνυμα για «ἄνωθεν εἰρήνη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο μήνυμά του.

Η Εκκλησία είναι αυτή που διαιωνίζει το ειρηνευτικό, διαλλακτικό, αγιαστό και σωστικό έργο του Χριστού στον κόσμο, τονίζει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στο μήνυμα του.

Στη συμβολή της Εκκλησίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η Εκκλησία επιμένει να αποκαλύπτει το ουσιαστικό νόημα της εορτής: «Ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστί», τονίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Ειρήνη και αγάπη είναι τα μεγάλα μηνύματα των Χριστουγέννων, αναφέρει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.


Σχολιάστε εδώ