Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στη ΝΔ

Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στη ΝΔ

Κενό γράμμα θα παραμείνουν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη για πάταξη της οικογενειοκρατίας, ενώ στην πορεία θα αποδειχθεί ότι ο αποκλεισμός της Ντ. Μπακογιάννη από τα κυβερνητικά αξιώματα ήταν απλώς ένα «πυροτέχνημα», που εξυπηρετούσε τις σκοπιμότητες της
συ­γκεκριμένης χρονικής περιόδου. Άλλωστε, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι άλλα ήταν τα πραγματικά κίνητρα της απόφασης αυτής.

Αντίθετα με ότι επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, η οικογενειοκρατία στην παράταξη θα δώσει ηχηρό «παρών» και στις επόμενες εκλογές, πιθανότατα και στην επόμενη Βουλή. Καθώς στους 10 (11 με τον αρχηγό της ΝΔ) γόνους πολιτικών που υπάρχουν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα φιλοδοξούν να προστεθούν ακόμη 10 με 15! Εν ενεργεία βουλευτές, προερχόμενοι από πολιτικές οικογένειες είναι οι Ντ. Μπακογιάννη, Κ. Καραμανλής (πρώην πρωθυπουργός), Κ. Αχ. Καραμανλής, Μ. Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γ. Κεφαλογιάννης, Χρ. Δήμας (γιος του πρώην επιτρόπου και πρώην υπουργού), Κ. Σκρέκας (γιος του Θόδ. Σκρέκα), Σ. Κεδίκογλου (γιος του Β. Κεδίκογλου), Κ. Καραγκούνης (γιος του Ανδρέα Καραγκούνη).


 Άλλοι 10 με 15 γόνοι διεκδικούν μια θέση στη Βουλή


Θέση στις λίστες του κόμματος για τις επόμενες εκλογές διεκδικούν μεταξύ άλλων οι Έυ. Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη και πρώην υπουργού Π. Τατούλη) στην Αρκαδία, Μ. Χατζηγάκης (γιος του πρώην υπουργού Σ. Χατζηγάκη) στα Τρίκαλα, Σπ. Λιβανός (γιος του πρώην υπουργού Δ. Λιβανού) στην Αιτωλοακαρνανία, Γ. Μελάς (γιος του Π. Μελά) στην Α’ Πειραιά, Ιωάννα Γκελεστάθη (κόρη του Ν. Γκελεστάθη) στη Β’ Αθηνών, Ντ. Πάλλη (κόρη της Φ. Πάλλη-Πετραλιά) στη Β’ Αθηνών, Ν. Κωστόπουλος (γιος του Δ. Κωστόπουλου) στη Β’ Αθηνών, Στ. Νάκος (γιος του Θ. Νάκου) στη Μαγνησία, Ευ. Καραμπίνα (κόρη του Αθ. Καραμπίνα) στην Άρτα, ενώ ανάλογες φήμες υπάρχουν για τους γιους των Ν. Αγγελόπουλου και Β. Μπεκίρη, σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα αντίστοιχα. Οι τελευταίοι (οι γονείς) είχαν διατελέσει υπουργοί στις κυβερνήσεις του Κ. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993.

Με βάση τα παραπάνω, το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη για πάταξη της οικογενειοκρατίας ξεθωριάζει, μαζί και το μήνυμα που φιλοδοξεί να στείλει στην ελληνική κοινωνία.


Σχολιάστε εδώ