80% «κούρεμα» οφειλής  και 120 δόσεις για το υπόλοιπο!

80% «κούρεμα» οφειλής και 120 δόσεις για το υπόλοιπο!

Μεγάλες ανάσες δίνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός

Αθόρυβα, χωρίς παράτες, λειτουργεί και δίνει ήδη ουσιαστικές λύσεις ο εξωδικαστικός μηχανισμός, προσφέροντας τη δυνατότητα επιβίωσης σε επιχειρήσεις που λόγω δανείων και οφειλών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φτάσει στο κόκκινο, ένα βήμα πριν από το λουκέτο. Και δικαιώνονται όλοι εκείνοι που υποστήριξαν τη δημιουργία αυτού του καίριου «εργαλείου», λέγοντας ότι μπορεί να δώσει λύσεις εκεί όπου οι τράπεζες έδειξαν ότι δεν μπορούν.
Πρόσφατα, σε τρεις περιπτώσεις όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η οφειλή «κουρεύτηκε» κατά 80% και η πληρωμή του υπολοίπου θα γίνει σε 120 δόσεις.
Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι η ένταξη και των ελεύθερων επαγγελματιών στον εξωδικαστικό μηχανισμό για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ, με τους… «θεσμούς» να εξακολουθούν να αντιδρούν.

Να σημειωθεί ότι έχουν υποβληθεί περισσότερες από 15.000 αιτήσεις, από τις οποίες οι 13.835 βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, οι 2.202 έχουν περάσει την επιλεξιμότητα, οι 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και οι 223 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές, ενώ βεβαίωση πληρότητας έχουν λάβει 112 αιτήσεις.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) Φώτης Κουρμούσης για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι μεγάλο.


Σχολιάστε εδώ