Δεν θέλουν να πάρει άδεια το Mega

Δεν θέλουν να πάρει άδεια το Mega

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι ιδιοκτήτες της τηλεόρασης, εν όψει της δεύτερης απόπειρας αδειοδότησης, αυτήν τη φορά από το ΕΣΡ. Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά έχουν στο στόχαστρο και το Mega, αναζητώντας λόγους για να μην υπάρχει την επόμενη ημέρα στον ανταγωνισμό.

Το σχέδιο που έχει συντάξει η ομάδα υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο του Star Π. Κυριακόπουλο για τοMega έχει τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών και έχει πάει στη Φρανκφούρτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφανθεί για το αν θα μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να εγκρίνουν τις συμβάσεις factoring που ζητάει το Mega, ώστε να έχει χρηματοδότηση και να λειτουργήσει κανονικά. Το σχέδιο όμως προβλέπει πως στον διαγωνισμό θα κατέβει μια τρίτη εταιρεία για λογαριασμό του Mega, που θα πάρει την άδεια και στη συνέχεια θα συγχωνευτεί με την Τηλέτυπος, που θα έχει οδηγηθεί σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης με προσφυγή στο άρθρο 106Β. Οι ανταγωνιστές του Mega θέλουν να χτυπήσουν το Mega σε αυτό το σημείο για παραχάραξη του διαγωνισμού, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει τη συμμετοχή εταιρειών που είναι σε εκκαθάριση.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ζητούν περισσότερο έλεγχο στις νέες υποψηφιότητες, με την υποβολή στο ΕΣΡ ενός είδους πιστοποιητικού καλής εκτέλεσης, ώστε να ελέγχονται αν υπάρχουν «λαγοί» ή όχι που θα ανεβάσουν την τιμή. Το ΕΣΡ από τη μεριά του είναι σε θέση να κάνει τον έλεγχο όλων των αιτήσεων και στο στάδιο των συμπληρωματικών στοιχείων, που θα κατατεθούν τον Ιανουάριο του 2018, μετά τις αιτήσεις, μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ: www.typologies.gr

 


Σχολιάστε εδώ