Μπορεί με Ντιναμό η ΑΕΚ, αν είναι αυτή που πρέπει…

Μπορεί με Ντιναμό η ΑΕΚ, αν είναι αυτή που πρέπει…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Κλήρωση που δίνει ελπίδες για πρόκριση στους «16» είναι για την «Ένωση» αυτή κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου. Η ουκρανική ομάδα δεν είναι ούτε Αρσεναλ ούτε Ατλέτικο Μαδρίτης. Θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο, όμως δεν είναι το μεγαθήριο που θα τρομάξει τους παίκτες του Χιμένεθ.

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται μια μεγάλη ομάδα που έχει αναδείξει τεράστιους ποδοσφαιριστές. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Ντιναμό δεν είναι αυτή που ήταν. Είναι μια ομάδα που έχει τη νοοτροπία του νικητή, παίρνει αποτελέσματα, αλλά έχει θέματα στην άμυνα.

Το πρώτο ματς είναι στις 15 Φεβρουαρίου, στο ΟΑΚΑ, και εκείνη την περίοδο η Ντιναμό δεν θα έχει αγώνες στα πόδια της, λόγω διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος. Αρχίζει ξανά στις 17 του ίδιου μήνα, άρα δεν θα έχει ρυθμό, κι αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ.

Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται σε δύο μήνες και ο «Δικέφαλος». Σε κάθε περίπτωση, πά­ντως, η ΑΕΚ δεν είναι χαμένη από χέρι. Θα δώσει τη μάχη της και αν παίξει έξυπνα έχει τύχη. Μόνο να μη δεχθεί γκολ στο πρώτο ματς. Ας τελειώσει και 0-0. Μετά το άγχος θα το έχουν οι Ουκρανοί…

Συν τοις άλλοις, στις δηλώσεις τους οι Ουκρανοί φαίνεται να υποτιμούν την «Ένωση». Μακάρι αυτό να βγει και στο γήπεδο. Τότε η ομάδα του Χιμένεθ μπορεί κάνει το Κίεβο… Σιβηρία.


Σχολιάστε εδώ