Μετά την Ντόρα ποιος έχει σειρά;

Μετά την Ντόρα ποιος έχει σειρά;

Αναστάτωση επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της απόφασης (και της αναγγελίας) του Κυρ. Μητσοτάκη να αποκλείσει την Ντ. Μπακογιάννη από κάθε είδους κυβερνητικό αξίωμα μετά τις εκλογές. Στις τάξεις των βουλευτών αλλά και επίδοξων πολιτευτών είναι διάχυτη η ανησυχία για το ενδεχόμενο «να πάρει κι άλλους η μπάλα» στον… πόλεμο κατά της οικογενειοκρατίας που κήρυξε (;) ο κ. Μητσοτάκης. «Αφού δεν δίστασε να καρατομήσει την ίδια του την αδελφή, γιατί να διστάσει με όλους τους άλλους;», λένε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους. Η υπόθεση αγγίζει πρωτίστως και μόνο τους γόνους πολιτικών, που είτε βρίσκονται σήμερα στη Βουλή είτε φιλοδοξούν να μπουν στις επόμενες εκλογές. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Γιοι, κόρες, ανίψια, ξαδέλφια κ.λπ.


Αγωνιούν οι γόνοι πολιτικών


Ουρανοκατέβατοι
Οι ανησυχίες τους εντείνονται λόγω και της δεδηλωμένης απόφασης του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της τάξης του 60%. Προκειμένου να της προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική και αξιοπιστία (λόγω του ότι οι νέοι είναι και άφθαρτοι), όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του. Με σκοπό την επομένη των εκλογών να έχει με το πλευρό του τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, όπως τονίζουν οι επικριτές του αλλά και αρκετοί από τους εν ενεργεία βουλευτές.

Οι σχεδιασμοί του αρχηγού της ΝΔ δεν ανησυχούν μόνο τους βουλευτές αλλά σε μεγάλο βαθμό και τους εξοργίζουν. Κι αυτό διότι οι περισσότεροι από τους νέους που διαγωνίζονται προκειμένου να πάρουν μια θέση στα ψηφοδέλτια και εν συνεχεία στα βουλευτικά έδρανα είναι κυριολεκτικά «ουρανοκατέβατοι». Χωρίς προσφορά στην παράταξη, χωρίς πολιτική εμπειρία, που είδαν φως κι ανέβηκαν στα κεντρικά γραφεία. Ισχυρό κίνητρο είναι φυσικά και η προοπτική της εξουσίας, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι δε τόσο ισχυρή η επιθυμία τους να εμπλακούν στην πολιτική που, ορισμένοι εξ αυτών, δεν διστάζουν να βάλουν σε δεύτερη τις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους.


Σχολιάστε εδώ