Ψηφιακά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ψηφιακά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Περίπου 100 εκατομμύρια τυχαία περιστατικά που έχουν ανάγκη από Πρώτες Βοήθειες συμβαίνουν κάθε χρόνο στις χώρες της ΕΕ, με το 80% των ατυχημάτων να συμβαίνουν στο σπίτι. Πολλές φορές η ιατρική βοήθεια έρχεται καθυστερημένα, ενώ από τα περιστατικά στα οποία θα έπρεπε να έχουν δοθεί Πρώτες Βοήθειες και έχουν κατευθυνθεί στο νοσοκομείο μόλις το 5%-10% διασώζεται. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο όλοι μας να γνωρίζουμε να δίνουμε σωστά τις Πρώτες Βοήθειες σε όποιον τις χρειάζεται, δικό μας ή άγνωστο. Πώς όμως θα παρακολουθήσουμε τα σχετικά μαθήματα με τον λίγο χρόνο που μας απομένει διαθέσιμος;

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίνει τη λύση. Με την αποκλειστική συνεργασία του με την εταιρεία SQLearn προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στον καθέναν να μάθει έγκυρα και αποτελεσματικά, όποτε και από όπου θέλει, πώς να δίνει τις βασικές Πρώτες Βοήθειες σε θέματα που σχετίζονται με τη «Βασική Υποστήριξη Ζωής».

Πώς; Μέσω e-learning και συγκεκριμένα μέσα από την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών μαθημάτων που αναπτύσσει η SQLearn και την απόκτηση του σχετικού πιστοποιητικού, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός, ανακοινώνοντας την καινοτομία αυτή: «Οι Πρώτες Βοήθειες είναι πράξη ανθρωπισμού και σώζουν ζωές. Πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε χώρο και με κάθε ευκαιρία. Η πρωτοπόρα αυτή εφαρμογή αποδεικνύει το σύγχρονο, καινοτόμο, σημερινό “αποτύπωμα” του ΕΕΣ».

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες μεμονωμένα αλλά και σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό που απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, ανεξαρτήτως τομέα.


Σχολιάστε εδώ