Κοινωνικό μέρισμα! (Λήγει, τα μεσάνυχτα η προθεσμία των αιτήσεων) Οι τελευταίες λεπτομέρειες…

Κοινωνικό μέρισμα! (Λήγει, τα μεσάνυχτα η προθεσμία των αιτήσεων) Οι τελευταίες λεπτομέρειες…

Διανύουμε τις τελευταίες ώρες, για την υποβολή των αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος στον σχετικό ιστότοπο που θα βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2017.

Τελευταίες οδηγίες:

1.Εάν υπήρξατε ασφαλισμένος κάποια στιγμή και το σύστημα σας δείχνει να μην έχετε ασφαλιστεί,  πηγαίνετε άμεσα στον Ε.Φ.Κ.Α. -στο υποκατάστημα του παλιού σας ταμείου- και ζητήστε να δουν τα στοιχεία σας: Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ. και ασφαλιστικό χρόνο. Εάν έχει πρόβλημα το Α.Μ.Κ.Α. ή το Α.Φ.Μ., θα διορθωθεί άμεσα και θα μπορείτε -την ίδια στιγμή- να κάνετε αίτηση. Εάν δεν έχουν πιστοποιήσει το χρόνο ασφάλισης (είναι παλιά μεροκάματα κτλ), ζητήστε τους να στείλουν στην Η.Δ.Ι.Κ.Α. το Α.Μ.Κ.Α. και το Α.Φ.Μ. σας, λέγοντας, ότι, πιστοποιούν αυτοί, τον ένα μήνα τουλάχιστον ασφάλισης. Μέχρι το βράδυ, η Η.Δ.Ι.Κ.Α. θα σας έχει καταγράψει σε ειδικό αρχείο, έτσι ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Μην προσπαθήσετε να στείλετε απευθείας μήνυμα στην Η.Δ.Ι.Κ.Α., γιατί μπορεί να μην το δουν ή να το αγνοήσουν. Έτσι, το μήνυμα πρέπει να πάει απαραίτητα από τον Ε.Φ.Κ.Α. στην Η.Δ.Ι.Κ.Α.  Εάν δεν έχετε ασφαλιστεί ποτέ, δεν πληροίτε τα κριτήρια. Οπότε, δεν έχει νόημα να πάτε στον Ε.Φ.Κ.Α., για άνοιγμα μητρώου. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη, μόνο τα στοιχεία, πριν την 31/10/2017.

2.Σχετικά με προβλήματα ή λάθη στα Ε1 για το κοινωνικό μέρισμα, δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι μέσω των εφοριών. Ακόμη και τροποποιητική να κάνετε δεν θα ληφθεί υπόψη, γιατί τα στοιχεία <πάγωσαν> στις 31/10/2017. Για αυτό, μην πάτε χωρίς λόγο στις εφορίες. Εάν έχετε κάνει λάθος με το Α.Μ.Κ.Α. των παιδιών στο Ε1, μπορείτε να προσθέσετε παιδιά μετά τις τελευταίες αλλαγές στην πλατφόρμα, αρκεί να δηλώθηκαν στο Α21 των οικογενειακών επιδομάτων. Σημειωτέον, ότι έχει γίνει,  διόρθωση και δεν εμφανίζεται πλέον, η επισήμανση, ότι, δεν μπορεί να προχωρήσει η αίτηση.

3.Εάν δεν γνωρίζετε το φιλοξενούμενο, διαγράψτε τον και θα γίνει καταγγελία στην εφορία αυτόματα. Εάν κάποιος ήταν φιλοξενούμενος σε παραπάνω από έναν οικοδεσπότη, ο φιλοξενούμενος ορίζει, με ποιο νοικοκυριό θα μείνει, μέσω της συναίνεσης που δίνει. Οι υπόλοιποι, μπορούν να τον διαγράψουν, καταγγέλλοντας τον και επειδή, η Δ.Ο.Υ. θα δει, ότι, ήταν φιλοξενούμενος αυτού που τον καταγγέλλει αλλά όχι, για όλο το χρόνο, δεν θα υπάρξει κάποια επίπτωση.

4.Εάν έχετε κάνει λάθος με το Α.Μ.Κ.Α. του παιδιού και έχετε βάλει άλλου παιδιού, διαγράψτε το. Σε διαφορετική περίπτωση θα απορριφθεί η αίτησή σας.

5.Για όσους έχουν δηλώσει λάθος, ότι, έχουν πολυτελή διαβίωση, για το τεκμαρτό εισόδημα, δεν μπορεί στο πλαίσιο του Κοινωνικού Μερίσματος να επαναπροσδιοριστεί, ο τρόπος φορολόγησης ή ο κώδικας φορολογίας.

6.Εάν απουσιάζει, όλη, η οικογένεια σας από την αίτηση, πρέπει να δείτε τις επισημάνσεις στην αίτηση. Έτσι, εάν ο αιτών ή η σύζυγος, ξεπερνάνε το μέγιστο εισόδημα (9000 ευρώ επί 3= 27.000 ευρώ) ή την περιουσία (180.000 ευρώ) ή τους τόκους ή υπάρχει ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης, ή δεν έχετε περάσει από το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ή δεν έχετε υποβάλλει Ε1, ή αποτυγχάνει η αίτηση σας σε οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, το σύστημα δεν συνθέτει το νοικοκυριό, γιατί δεν υπάρχει νόημα. Απορρίπτει, άμεσα την αίτηση. Εάν εμφανίζεστε με περιουσία 180.001 ευρώ δεν απορρίπτεστε, για ένα ευρώ, απλά η ΑΑΔΕ προστατεύοντας σας δεν στέλνει την πραγματική αξία της περιουσίας σας. Όλες οι επισημάνσεις στο τέλος της αίτησης πρέπει να μελετώνται, είναι κατατοπιστικές..

7.Εάν υπάρχει πρόβλημα με την συσχέτιση Α.Μ.Κ.Α.-Α.Φ.Μ. να πάτε άμεσα στα ΚΕΠ, για να αποκατασταθεί το πρόβλημα σας.

8.Εάν ο οικοδεσπότης έχει πεθάνει και το σύστημα -αν δοκιμάσετε σήμερα (όχι αν είχατε δοκιμάσει πριν μέρες)- δεν σας επιτρέπει να κάνετε αίτηση λέγοντας, ότι είστε φιλοξενούμενοι, υπάρχει πρόβλημα με τον Α.Μ.Κ.Α. του θανόντος. Παγαίνετε, άμεσα στα ΚΕΠ και ζητήστε τους να ενημερώσουν το Α.Μ.Κ.Α. του θανόντος με το Α.Φ.Μ. του και να το στείλουν στην Η.Δ.Ι.Κ.Α., για να το φτιάξει. Το Α.Φ.Μ. του θανόντος είναι κλειδί, για το σύστημα, ώστε να βρει το Α.Μ.Κ.Α. και να καταλάβει ότι, είναι θανών ο οικοδεσπότης σας. Αυτονόητο, είναι, ότι την αίτηση θα την κάνετε με τους δικούς σας κωδικούς taxis net και όχι με αυτούς του θανόντος.

9.Εάν η αίτηση σας ακυρώθηκε εκ των υστέρων από το σύστημα, είτε τα στοιχεία της αίτησης ήταν λανθασμένα και έχετε δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας, θα λάβετε τη σχετική ειδοποίηση.

10.Για να κάνετε επαναξιολόγηση, πρέπει να μην έχετε καμιά αίτηση σε νέα κατάσταση ή εγκεκριμένη. Επίσης, πρέπει να είστε το άτομο που είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση.

 


Σχολιάστε εδώ