Πανηγύριζαν, ενώ έσκαβαν τον λάκκο τους…

Πανηγύριζαν, ενώ έσκαβαν τον λάκκο τους…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Το κείμενο είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους, μη βλέποντας πέρα από τη μύτη τους, πανηγύριζαν για τους αποκλεισμούς και τα χαστούκια όλων των άλλων, πλην της ομάδας τους -βεβαίως, βεβαίως-, στην Ευρώπη. Η ισοπαλία της ΑΕΚ στη Βιέννη και η πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League έναντι μιας άμεσης αντιπάλου στην κατάταξη της UEFA δεν μοιάζει αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω όσον αφορά την αποφυγή της 15ης θέσης.

Οι χώρες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, η Ολλανδία και η Τσεχία, πήραν κι αυτές αρκετούς βαθμούς, με συνέπεια να απομακρυνθούν, όπως συνέβη και με την Αυστρία και την Ελβετία, που πέρασε στη 12η θέση.

Η χώρα μας όλα δείχνουν ότι χάνει το εισιτήριο που είχε στον τρίτο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των πρωταθλητών για τον νικητή της Super League. Εφόσον τα δεδομένα παραμείνουν έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας, από το 2019-2020, θα αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τον Ιούλιο, ενώ ο δευτεραθλητής θα αρχίζει κι αυτός από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπως και φέτος.

Αλλά και στο Europa League μόνο ο κυπελλούχος Ελλάδας θα αρχίζει από τον τρίτο προκριματικό, με τον τρίτο και τον τέταρτο της Super League να εκκινούν τις προσπάθειές τους από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα υποχωρήσει στην 16η ή στη 17η θέση της βαθμολογίας της UEFA (δύσκολο φέτος, όχι απίθανο του χρόνου), τότε θα χάσει έναν εκπρόσωπο στο Champions League και θα μείνει με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη.

Ο πρωταθλητής θα συμμετέχει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ο κυπελλούχος θα αρχίζει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, η ομάδα που θα βγει δεύτερη στη Super League θα αρχίζει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League κι η ομάδα που θα βγει τρίτη στο πρωτάθλημα θα αρχίζει από τον πρώτο προκριματικό γύρο.


Σχολιάστε εδώ