Και κλάμα για την ακύρωση της πώλησης <br>των βλημάτων…

Και κλάμα για την ακύρωση της πώλησης
των βλημάτων…

Άδοξο τέλος θα έχει, εκτός απροόπτου, η πολύκροτη υπόθεση με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, που το προηγούμενο διάστημα προ­κάλεσε έριδες και πάθη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα θα… μείνουν με την όρεξη όσοι ήλπιζαν να αποκομίσουν οικονομικά ή άλλα οφέλη από την ολο­κλήρωση της συμφωνίας.

Η Επιτροπή της Βουλής για τα Εξοπλιστικά Προγράμματα στην προχθεσινή της συ­νεδρίαση αναίρεσε κατά πλειοψηφία την έγκριση που η ίδια είχε δώσει για την πώλη­ση των βλημάτων. Αν και η από­φασή της έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, λειτουργεί ως μοχλός πίεσης προς την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Η εξέλιξη αυτή θα διευκολύνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, που -λόγω της τροπής και της έκτασης που πήρε η υπόθεση- περιήλθε σε δυσχερή θέση και τώρα έχει την ευκαιρία να απεμπλακεί. Από την ψηφοφορία στη Βουλή απείχε η Νέα Δημο­κρατία, που χαρακτήρισε προσχηματική την επίκληση, εκ μέρους της κυβέρνησης, της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη καθώς και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τονίζουν δε πως με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αποκρύψει ότι στην πραγματικότητα «αδειάζει» τον κυβερνητικό εταίρο Π. Καμμένο για τους χειρισμούς του στη συγκεκρι­μένη υπόθεση. «Διορθώθηκε ένα λάθος», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, ο οποίος, έστω και καθυστερημένα, είχε πρωτοστατήσει για την ακύρωση της συμ­φωνίας. «Η Επιτροπή αποκαθιστά ηθικοπολιτικά ένα θέμα που εξέθεσε τη χώρα μας», πρόσθεσε.


Σχολιάστε εδώ