Ανοίγει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η εφαρμογή στο taxis για το επίδομα θέρμανσης, αλλά αυτή τη σεζόν αναμένεται να μειωθούν σημαντικά τα ποσά και οι δικαιούχοι, καθώς έχει περικοπεί  κατά 50% το κονδύλι στον Προϋπολογισμό. Παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται η έκδοση απόφασης σχετικά με την αναδρομική ισχύ του επιδόματος.

Όπως φαίνεται και από το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού 2018, το συνολικό ποσό της επιδότησης μειώνεται κατά 50%, κάτι που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα μικρότερα ποσά επιδομάτων, για λιγότερους δικαιούχους το 2018. Γνώστες των εξελίξεων στην αγορά, εκτιμούν ότι η μείωση αυτή θα φέρει αυστηρότερα εισοδηματικά ή και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης.

Το επίδομα μειώνεται σε μία περίοδο που οι τιμή του πετρελαίου αυξάνεται και λόγω του ιδιαίτερα ψυχρού χειμώνα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, θεωρείται πολύ πιθανό να αυξηθεί και η ζήτηση στην αγορά. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις η  τιμή του πετρελαίου που κυμαίνεται κοντά  στα 97 λεπτά/λίτρο, σε συνδυασμό με τη μείωση του επιδόματος, θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των νοικοκυριών που θα βάλουν πετρέλαιο αυτή τη χειμερινή σεζόν, ενώ πολλοί που θα αγοράσουν πετρέλαιο αναμένεται να προμηθευτούν μικρότερες ποσότητες.

Πως γίνεται η αίτηση στο Taxisnet

Η αίτηση υποβάλλεται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Ζητούνται οι κωδικοί πρόσβασης στο Taxis και μετά ζητούνται από τον χρήστη:

♦ ΑΦΜ,
♦ ονοματεπώνυμό,
♦ αριθμός εξαρτώμενων τέκνων,
♦ αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ),
♦ αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος,
♦ επιφάνεια της κύριας κατοικίας

Για τις εγκεκριμένες αιτήσεις, το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την πρωτοχρονιά, με την α’ δόση για το πετρέλαιο που έχει αγοραστεί από 15/10/2017. Η β’  δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: www.kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ