Το καραβάνι κόλλησε…

Το καραβάνι κόλλησε…

Στην πεπατημένη ο Κυριάκος: Πρόγραμμα 100 ημερών ζήτησε από τους πρωτοκλασάτους

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλει ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένου να κρατήσει σε εγρήγορση τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης, καθώς η προοπτική των εκλογών απομακρύνεται. Και σ’ αυτό καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν, αφενός, η παρατεταμένη εκλογολογία από την πλευρά της Πειραιώς και, αφετέρου, το γεγονός ότι η επιχειρηματολογία της παράταξης αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και επιφυλακτικότητα από τους πολίτες. Σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των πρωτοκλασάτων τουλάχιστον στελεχών, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να προχωρήσουν ανά τομέα στη σύνταξη κυβερνητικού προγράμματος για τις πρώτες 100 ημέρες. Ούτως ώστε, όταν αναλάβουν την εξουσία, να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, νομοθετικές και άλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε ευκαιρία, στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη θεωρία του ότι το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών. Επισημαίνει, δε, ότι ναι μεν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν θα παραδώσουν τόσο εύκολα την εξουσία και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα, αλλά εκτιμά ότι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη χώρα τους επόμενους μήνες θα είναι τόσο ασφυκτική για την κυβέρνηση, ώστε η προσφυγή στη λαϊκή εντολή θα καταστεί μονόδρομος.


 Αντίθετα από ό,τι δείχνουν τα ως τώρα ευρήματα των περισσότερων δημοσκοπήσεων, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία προσεγγίζει τον βασικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές


Δεν συμμερίζεται τη συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφράζεται από ορισμένους κομματικούς παράγοντες, που δεν διακατέχονται από τον ανάλογο ενθουσιασμό.

Στην Πειραιώς πάντως αναμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών, όπου θα αποτυπωθεί το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη, στον απόηχο μιας σειράς γεγονότων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες τρεις-τέσσερις εβδομάδες. Υπάρχει όμως κι ένας πρόσθετος λόγος: Για πρώτη φορά θα μετρηθεί η απήχηση και η δυναμική που καταγράφει ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς υπό την επωνυμία «Κίνημα Αλλαγής». Αν δηλαδή αυξάνει σε σημαντικό βαθμό ή όχι τις δυνάμεις του και από ποιον πολιτικό (κομματικό) χώρο προέρχονται οι νέοι ψηφοφόροι.


Σχολιάστε εδώ