Ο Τραμπ στ’ αχνάρια του Νίξον

Ο Τραμπ στ’ αχνάρια του Νίξον

Κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο

Στ’ αχνάρια του Ρίτσαρντ Νίξον φαίνεται να βαδίζει ο Ντ. Τραμπ και ο κίνδυνος εκθρόνισής του από τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι κάτι περισσότερο από ορατός. Ο πρώτος ανα­γκάσθηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος του σκανδάλου Watergate, ο δεύτερος απειλείται θανάσιμα από το σκάνδαλο με την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Συγκεκριμένα, ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του αμερικανού Προέδρου, Μάικλ Φλιν, καταγγέλλει ότι κατ’ εντολή του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήρθε σε επαφή με τη ρωσική πλευρά, κάτι που φέρνει πιο κοντά στον Λευκό Οίκο τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή είναι εμφανές ότι πολλοί και σημαντικοί παράγοντες στις ΗΠΑ, πολιτικοί, οικονομικοί και άλλοι, θέλουν να απαλλαγούν από τον Ντ. Τραμπ, τον οποίο θεωρούν προσβολή για τη χώρα και τον αμερικανικό λαό. Επιπλέον, θεωρούν ότι η «υπόγεια συνεργασία» του με τη Μόσχα εξέθεσε τις ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα.


 Ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του αμερικανού Προέδρου, Μάικλ Φλιν, με εντολή του γαμπρού του Τραμπ, ήρθε σε επαφή με τον ρώσο πρέσβη


Οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φημολογούμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές στις ΗΠΑ το 2016 είναι καταιγιστικές και πλέον α­γγίζουν το πολύ στενό περιβάλλον του αμερικανού Προέδρου. Οι ως τώρα αντιδράσεις του Λευκού Οίκου είναι υποτονικές και χαρακτηρίζονται από α­μηχανία, δηλωτική του κλίματος ανησυχίας που αναμφίβολα επικρατεί στα ενδότερα του Οβάλ Γραφείου.

Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι ο Μάικλ Φλιν δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως και να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ, ο οποίος έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση ανάμιξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016… Το δίκτυο ABC μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Μάικλ Φλιν πρόκειται να κατονομάσει τον ίδιο τον Ντ. Τραμπ, ισχυριζόμενος ότι κατόπιν εντολών (οδηγιών) του ήρθε σε επαφή με τη ρωσική πλευρά. Σύμφωνα δε με το CNN, τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν οι συλλήψεις προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με βάσει τις κατηγορίες που απέδωσε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον.

Μεταξύ αυτών που θα τους απαγγελθούν κατηγορίες είναι και ο πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντ. Τραμπ, Πολ Μάναφορτ. Βάσει μυστικών δικαστικών εντολών, οι διωκτικές αρχές υπέκλεπταν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του την επίμαχη περίοδο και από αυτές έχουν προκύψει άκρως επιβαρυντικά στοιχεία για τον ρόλο που διαδραμάτισε.


Σχολιάστε εδώ