Και στη μέση ξανά η Μαρέβα…

Και στη μέση ξανά η Μαρέβα…

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αποκάλυψη στη Βουλή ότι επίδοξος μεσάζων για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ονόματι Τζον Σφακιανάκης, είχε στενές επιχειρηματικές σχέσεις με τη σύζυγο του Κυρ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Κάτι που η τελευταία διέψευσε άμεσα, λέγοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση και κανενός είδους συνεργασία με τον εν λόγω. Παράλληλα απέστειλε και εξώδικο σε δύο κυβερνητικά στελέχη (Ν. Παππά, Δ. Τζανακόπουλο) και τρεις διευθυντές εφημερίδων («Δημοκρατία», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Documento»), ζητώντας τους να ανακαλέσουν τη βαρύτατη -όπως τη χαρακτήρισε- προσβολή.

Όπως έγινε γνωστό στη Βουλή, ο Τζον Σφακιανάκης, που επιδίωξε να παίξει ρόλο μεσάζοντα, εμφανίζεται ως μέλος της Endeavor της Σαουδικής Αραβίας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στηρίζει επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος του εν λόγω οργανισμού είναι η σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Ως εκ τούτου, τα ερωτήματα που έθεταν κυβερνητικοί παράγοντες αφορούσαν τη σχέση μεταξύ των δύο, αν είχε επιχειρηματικά χαρακτηριστικά και αν έχει να κάνει με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, ανεπίσημο σημείωμα (non paper) που διακινήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου διατύπωνε υπαινιγμούς για επιχειρηματικές σχέσεις της Μαρέβας με τον Τζον Σφακιανάκη.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη ούτε κατ’ όψεως δεν γνωρίζει τον κ. Σφακιανάκη κι έκανε λόγο για «άθλιους συκοφάντες» και «φερέφωνα του Μαξίμου».


Σχολιάστε εδώ